BankNews.ro - The Business Republic

Motivul pentru care Coca-Cola muta in Bulgaria un centru financiar pentru Europa de Vest. Reactia Coca-Cola Romania
Afaceri | Data Publicarii: 11-04-2013

Grupul Coca-Cola va muta in Bulgaria activitatile de back office pentru Europa, a declarat miercuri la Nova TV ministrul interimar al economiei si energiei, Asen Vasilev, potrivit Novinite.com.

  "Este vorba de toti contabilii lor, avocatii, majoritatea personalului administrativ. Nu este vorba de Balcani sau de regiune, ci de Europa", a afirmat oficialul, potirvit Novinite.

Reprezentantii Coca-Cola Romania au precizat ca structura companiei va ramane neschimbata.

  "Structura sistemului Coca-Cola in Romania va ramane neschimbata, astfel incat sediile Coca-Cola Romania si Coca-Cola Hellenic vor ramane la Bucuresti. Coca-Cola Romania si Coca-Cola Hellenic isi continua angajamentul fata de mediul economic din Romania si promisiunea de a oferi produse de calitate consumatorilor romani", au precizat miercuri reprezentantii companiei.

Motivul mutarii activitatii de back office in Bulgaria

  Potrivit lui Vasilev, decizia a fost facilitata de accesul la personal specializat si de "una dintre cele mai bune politici fiscale din Europa".

  Coca-Cola Hellenic, cel mai mare imbuteliator Coca-Cola din Europa, s-a incorporat anul trecut in Elvetia, renuntand la Grecia ca centru de operatiuni pe fondul crizei economice si financiare din tara.

Potrivit informatiilor aparute anul trecut in presa din Bulgaria, Coca-Cola Enterprises urma sa mute in vara acestui an in Bulgaria un centru de servicii financiare din Belgia care deserveste operatiunile companiei din Europa de Vest.

Integral in Gandul.info

http://www.banknews.ro/stire/67229_motivul_pentru_care_coca-cola_muta_in_bulgaria_un_centru_financiar_pentru_europa_de_vest_reactia_coca-cola_romania.html