BankNews.ro - The Business Republic

Vosganian: Mari companii sunt interesate de Oltchim
Afaceri | Data Publicarii: 11-04-2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat astazi ca a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au aratat intersate de privatizarea Oltchim (OLT) si va incepe discutii cu acestea. Premierul Victor Ponta l-a avertizat insa sa fie atent la "escrocii cu bani in punga".

"Va informez, in premiera absoluta, ca exista un numar important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice si care si-au manifestat in scris intentia de a participa la privatizarea Oltchim", a spus ministrul Vosganian, la inceptul sedintei de Guvern.  

 El a precizat ca, de saptamana viitoare va incepe dialogul cu potentialii investitori, dialog care nu va fi public, iar ofertele vor fi prezentate "la timpul potrivit", intr-un proces deschis de privatizare.  

 "Noi dorim sa schimbam filosofia de privatizare, in sensul ca ne intereseaza aceia care doresc sa investeasca si ne intereseaza mai mult nivelul investitiilor ulterioare decat al pretului de vanzare", a declarat Vosganian.   Ministrul a aratat ca, saptamana viitoare, va avea loc intalnirea cu creditorii societatii si va incepe programul redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea, fiind in prezent in cautarea unei finantari de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipotca a unor active ale Oltchim.

Integral in Adevarul.ro

http://www.banknews.ro/stire/67230_vosganian_mari_companii_sunt_interesate_de_oltchim.html