BankNews.ro - The Business Republic

Lagarde: Zona euro trebuie sa continue sa curete si sa recapitalizeze sectorul bancar
Finante-Banci | Data Publicarii: 11-04-2013

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat miercuri ca zona euro trebuie sa continue sa curete sectorul financiar si sa inchida unele banci, daca va fi necesar.

"Prioritatea trebuie sa fie continuarea curatarii sistemului bancar, recapitalizarea si restructurarea acestuia si, daca va fi necesar, inchiderea anumitor banci", a afirmat Lagarde intr-o conferinta la New York.

Cipru a acceptat, in schimbul unui ajutor financiar de 10 miliarde de euro, restructurarea drastica a sectorului bancar, care include inchiderea Laiki, a doua mare banca din tara.

Lagarde a aratat ca mai multe banci de la periferia zonei euro abia incep sa fie redresate si sufera inca de lipsa unui capital suficient si ponderea prea mare a creditelor neperformante.

"Chiar si in afara periferiei zonei euro, bilantul bancilor trebuie redus, iar modelul lor economic imbunatatit", a adaugat sefa FMI.

Din cauza slabiciunii sectorului financiar, politica monetara europeana functioneaza in gol, iar dobanzile reduse nu aduc avantaje celor care au nevoie de ele, a mai aratat Lagarde.

Sursa: Mediafax.ro

http://www.banknews.ro/stire/67237_lagarde_zona_euro_trebuie_sa_continue_sa_curete_si_sa_recapitalizeze_sectorul_bancar.html