BankNews.ro - The Business Republic

Luni ar putea avea loc procedura de numire in functie a ministrului Justitiei
Politica | Data Publicarii: 15-04-2013

Procedura de numire in functie a noului ministru al Justitiei ar putea avea loc luni, tinand cont de faptul ca de la data de 15 aprilie Robert Cazanciuc, nominalizat de premierul Victor Ponta pentru preluarea acestui portofoliu, este eliberat din functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele Traian Basescu a semnat joia trecuta decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie 2013. Decretul a fost publicat, vineri, in Monitorul Oficial. 

In acest context, premierul Victor Ponta afirma, tot joi, ca probabil luni dupa-amiaza va putea fi derulata procedura de numire in functia de ministru al Justitiei a lui Robert Cazanciuc. 

"Asa a fost cererea de demisie formulata astazi la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru luni. E o procedura a magistratilor, care nu pot pe loc, de pe o zi pe alta (n.r. - sa isi dea demisia), sunt cateva zile. CSM a aprobat cu data de luni, 15 aprilie, deci, probabil ca luni dupa-amiaza putem sa facem procedura de numire in functie", afirma premierul, joi, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD. 

Tot luni ar putea avea loc si ceremonia de investitura a lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei. 

Traian Basescu declara, joi seara intr-o emisiune televizata, ca cel mai probabil ceremonia de investitura in functia de ministru al Justitiei a lui Robert Cazanciuc va avea loc pe 15 aprilie, punctand ca solutia pentru portofoliul Justitiei propusa de premierul Victor Ponta este "acceptabila". 

"Impreuna cu premierul am stabilit sa nu existe nici macar o zi de incompatibilitate, fiind vorba de ministrul Justitiei si atunci, pe 15 seara, probabil, va fi ceremonia de investitura pentru ministrul Justitiei", a spus Basescu, la Digi 24, intrebat despre propunerea anuntata de premier de a-l numi pe Robert Cazanciuc ministru al Justitiei. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67292_luni_ar_putea_avea_loc_procedura_de_numire_in_functie_a_ministrului_justitiei.html