BankNews.ro - The Business Republic

Activele cipriote ar putea readuce Raiffeisen pe locul trei in piata
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-04-2013

Daca va cumpara activele bancilor cipriote dupa ce a achizitionat portofoliul de retail al Citibank in Romania, Raiffeisen Bank are sanse sa isi reia locul trei pe piata bancara, tintind o cota de circa 9%

Dupa ce au fost aruncate in joc (la cererea BNR) nume celebre, ca BCR sau Banca Transilvania, "pentru a grabi decizia de cumparare a unui investitor puternic", dupa cum spun surse din piata bancara, vanzarea celor doua banci cipriote din Romania pare sa aiba sorti de izbanda odata cu declaratia lui Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International. 

Dupa toate probabilitatile, daca va exista o achizitie a actiunilor Bank of Cyprus, ea se va extinde si asupra Marfin Bank Romania. Potrivit unor surse din piata bancara, aceasta a fost inclusa in "bad bank" si este supusa valorificarii. De asemenea, actiunile detinute de Bank of Cyprus la Banca Transilvania sunt incluse la categoria active, fapt care ar putea contribui la solvabilitatea bancii, motiv pentru care banca-mama va incerca sa le valorifice cat mai curand.

Integral in Capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/67306_activele_cipriote_ar_putea_readuce_raiffeisen_pe_locul_trei_in_piata.html