BankNews.ro - The Business Republic

Companiile prevad cresterea numarului de locuri de munca
HR/Cariere | Data Publicarii: 16-04-2013

Cel de-al 8-lea Indice Regus privind increderea in afaceri - despre accelerarea recrutarii in 2013

Cel mai nou Indice Regus privind increderea in afaceri dezvaluie ca 85% dintre companiile romanesti intentioneaza sa creasca sau sa isi mentina numarul de angajati in 2013.  Sondajul, realizat pe baza opiniei reprezentantilor a peste 26.000 de companii, din 90 de tari, a evidentiat o accentuare puternica a tendintei de recrutare pentru vanzari si marketing .  Acest lucru consolideaza rezultatul indicelui privind increderea in afaceri care a crescut in Romania din octombrie 2012.   

Rezultate cheie:

La nivel global, Indicele Regus privind increderea in afaceri se situeaza la 114 puncte, cu 3 puncte mai mult fata de octombrie 2012;

In Romania Indicele se situeaza la 98 puncte, cu 8 puncte mai mult fata de acum sase luni;

48% dintre companiile romanesti au raportat cresterea veniturilor si 36% cresterea profiturilor in ultimele douasprezece luni;

Un sfert dintre companii intentioneaza sa creasca numarul de persoane cu peste 5%;

Cel putin 57% considera ca firmele vor angaja mai multe persoane in vanzari si marketing si 32% evidentiaza personalul operational.

Ramona Iacob, Market Team Leader Regus, furnizorul global de spatii de lucru, afirma "Cifrele care ies in evidenta nu arata doar ca firmele cauta sa recruteze, ci si ca planul lor este sa investeasca in vanzari si marketing, iar acest lucru indica faptul ca companiile simt ca este timpul potrivit pentru a iesi pe piata si a vinde”.

"Aceste rezultate sugereaza ca vanzarile si marketingul  vor avea o cerere ridicata in viitoarele luni. Companiile trebuie sa aiba in vedere cum sa recruteze si sa-i retina pe cei mai buni din domeniu, asigurandu-se ca raman competitivi pe piata. 

"Toate tendintele indica faptul ca oferirea unui mod de lucru flexibil va trece de la un beneficiusuplimentar la o conditie necesara de angajare, reprezentand pentru orice companie cheia pentru securitate si pentru retinerea celor mai buni angajati. Persoanele mai tinere au o atitudine foarte diferita fata de munca, plasand flexibilitatea si calitatea vietii deasupra consideratiilor mai traditionale. Insa modul de lucru flexibil aduce si beneficii suplimentare care ajuta companiile sa micsoreze costurile fixe ale spatiilor de birouri si sa creasca productivitatea personalului.”

Pentru a citi mai multe despre acest subiect, accesati : http://reg.us/BCI8 


http://www.banknews.ro/stire/67326_companiile_prevad_cresterea_numarului_de_locuri_de_munca.html