BankNews.ro - The Business Republic

SUA: 3 morti si peste 130 de raniti in exploziile din Boston
Actualitate | Data Publicarii: 16-04-2013

Doua bombe au explodat luni in strazile aglomerate de langa linia de sosire a Maratonului din Boston /Massachusetts, nord-est/, omorand trei persoane si ranind alte peste 130, intr-o scena sangeroasa de sticla sparta si membre retezate si un semnal de alarma ca teroristii ar putea lovi din nou Statele Unite, a anuntat seful politiei orasului Ed Davis, relateaza Associated Press.

Un oficial de la Casa Alba vorbind cu conditia anonimatului intrucat ancheta este inca in desfasurare a declarat ca atacul este tratat ca un act de terorism. 

Presedintele Barack Obama a promis ca cei responsabili vor "simti intreaga greutate a justitiei". 

Un inalt oficial din serviciile secrete americane a declarat ca alte doua bombe au fost gasite in apropierea liniei de sosire a cursei maraton, in ceea ce parea a fi un atac bine coordonat. 

Exploziile au avut loc aproape simultan, la aproximativ 10 secunde si circa 100 de metri una de cealalta, trantindu-i la pamant pe spectatori si cel putin un alergator, spargand ferestre si ridicand un nor gros de fum deasupra strazii si peste steagurile nationale aliniate de-a lungul liniei de sosire. Trotuarul era patat de sange si cioburi mari erau imprastiate de la geamurile sparte pana la o inaltime de trei etaje. 

Sursa: AGERPRES.

http://www.banknews.ro/stire/67335_sua_3_morti_si_peste_130_de_raniti_in_exploziile_din_boston_.html