BankNews.ro - The Business Republic

Citigroup a raportat un profit pe primul trimestru in crestere cu 30%
Finante-Banci | Data Publicarii: 16-04-2013

Citigroup Inc., a treia cea mai mare banca de retail din SUA, batut estimarile pietei, raportand o crestere cu 30% a profitului de pe primul trimestru, sustinut de tranzactiile cu bonduri si activitatea de investment banking, transmit Bloomberg si Reuters.

Profitul net pe primul trimestru a fost de 3,81 miliarde dolari sau de 1,23 dolari/actiune, comparativ cu 95 centi in perioada similara a anului tecut. Excluzand ajustarile contabile, profitul a fost de 4 miliarde dolari sau de 1,29 dolari/actiune, comparativ cu 3,4 miliarde dolari cu un an inainte.

Analistii chestionati de Bloomberg estimau pe medie un castig de 1,17 dolari/actiune.

CEO Michael Corbat, in varsta de 52 de ani, care a supravegheat primul sau trimestru intreg de cand l-a inlocuit pe Vikram Pandit in octombrie 2012, a concediat angajati si a inchis sucursale pentru a ajunge sa faca Citigroup mai eficienta.

Veniturile bancii au crescut la 20,5 miliarde dolari, de la 19,4 miliarde dolari, cu un an inainte. Excluzand ajustarile contabile, veniturile au fost de 20,8 miliarde dolari, peste estimarea medie de 20,2 miliarde dolari a analistilor chestionati de Bloomberg.

Integral in Capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/67338_citigroup_a_raportat_un_profit_pe_primul_trimestru_in_crestere_cu_30p.html