BankNews.ro - The Business Republic

Statul a vandut integral pachetul de 15% din Transgaz, pentru 72 milioane euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 17-04-2013

Statul a vandut intreg pachetul de 15% din actiunile Transgaz (TGN), scos la vanzare prin oferta secundara pe Bursa, obtinand 72 milioane de euro, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la BVB, ministrul delegat pentru Energie, Constatin Nita.

"Pretul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe actiune, ceea ce ne permite sa incasam 72 milioane euro. Este baza de pornire pentru celelate privatizari pe care le vom avea in acest mod", a afirmat Nita.

El a spus ca aceasta oferta publica secundara este un succes si "un bun inceput" pentru alte listari ale pachetelor minoritare din companiile de stat.

"Asa cum anticipam, aseara s-a finalizat subscrierea la oferta noastra la Transgaz. Am avut o suprasubscriere, suntem multumiti de listare, este un success. Este un inceput bun pentru procesul de privatizare a pachetelor minoritare din companiile de stat si pentru piata de capital. Sa fie clar pentru toti cei care imi tot gasesc tot felul de chichite, vor mai urma privatizari", a mai spus Nita.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/67386_statul_a_vandut_integral_pachetul_de_15p_din_transgaz,_pentru_72_milioane_euro.html