BankNews.ro - The Business Republic

Christine Lagarde (FMI): Nu exista motive pentru taieri bugetare drastice in Spania
International | Data Publicarii: 18-04-2013

Nimic nu justifica la ora actuala faptul ca Spania se grabeste sa isi reduca de o maniera drastica deficitul public, considera directoarea generala a Fondului Monetar International /FMI/ Christine Lagarde, intr-un interviu publicat in editia de joi a cotidianului spaniol Expanison, preluata de AFP.

'Pentru o tara, precum Spania, nu exista motive obiective pentru a se grabi sa realizeze o reducere drastica a deficitului', a declarat Christine Lagarde, la o zi de la publicarea previziunilor de primavara ale FMI, ce mizeaza pe un deficit de 6,6% in acest an si de 6,9% in anul viitor pentru a patra cea mai importanta economie din zona euro. 

Mai mult, directoarea generala a acestei institutii internationale conditioneaza chiar reluarea cresterii de absenta unor noi taieri in bugetul iberic. 'Credem ca ar putea exista o crestere in 2014, cel putin daca tara nu va trece printr-o cura severa de masuri de austeritate bugetara', a apreciat ea. FMI a anuntat miercuri ca prevede o scadere de 1,6% a PIB-ului spaniol in 2013, urmata de o crestere de 0,7% anul viitor. 

Mai repede decat sa stea cu ochii atintiti asupra deficitului public, Spania ar trebui sa se concentreze asupra continuarii programului sau de reforme structurale, a explicat Christine Lagarde. 'Important este pentru o tara sa ramana fidela masurilor structurale puse in aplicare, mai mult decat sa se concentreze asupra unui obiectiv cifrat specific de reducere a deficitului', a conchis ea. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67411_christine_lagarde_fmi_nu_exista_motive_pentru_taieri_bugetare_drastice_in_spania.html