BankNews.ro - The Business Republic

PRECEDENT PERICULOS: La restituirea taxei auto trebuie sa se plateasca si dobanda
Auto | Data Publicarii: 19-04-2013

Mariana Irimie din Sibiu a castigat in instanta restituirea taxei auto, dar persoana respectiva a solicitat si dobanda, lucru recunoscut de Curtea de Justitie a Uniunii Europene care i-a dat dreptate sibiencei in procesul avut cu statul roman, informeaza mediafax.ro

Mariana Irimie - care, pentru un autoturism inmatriculat pentru prima data in Germania, a platit taxa de poluare ce era prevazuta de OUG nr. 50/2008 - este in proces cu Administratia Finantelor Publice Sibiu si Administratia Fondului pentru Mediu, cauza fiind legata de suma ce trebuie sa ii fie restituita.

Sibianca a cerut ca sa primeasca si dobanda incepand de la data platii taxei si pana la cea a restituirii sale efective.

Instanta nationala, mai exact Tribunalul Sibiu, a intampinat probleme de interpretare in contextul solutionarii cererii de plata a dobanzilor aferente cuantumului taxei pe poluare, intrucat, potrivit prevederilor art. 70 si 124 ale Codului de procedura fiscala, dobanzile aferente sumelor care trebuie restituite de la bugetul de stat sunt acordate incepand din ziua care urmeaza datei formularii cererii de restituire, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de mediafax.ro. In aceste conditii, Tribunalul Sibiu a adresat CJUE o intrebare referitoare la modul de calcul al dobanzilor aferente cuantumului taxei pe poluare de restituit.

Integral in Capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/67430_precedent_periculos_la_restituirea_taxei_auto_trebuie_sa_se_plateasca_si_dobanda.html