BankNews.ro - The Business Republic

BCR modifica grila de comisioane, platile mai mici se scumpesc
Finante-Banci | Data Publicarii: 19-04-2013

Incepand de pe 27 aprilie BCR va aplica o noua grila de comisioane in care va renunta la taxarea tranzactiilor pe transe valorice, rezultand astfel scumpiri pentru platile de valoare mai mica.

  De exemplu, la platile intrabancare in lei banca renunta la cele trei trepte de taxare, aplicand o singura linie de comisioane in functie de mediul prin care se face tranzactia. Indiferent de suma, comisionul pentru platile facute prin phone banking si internet banking se dubleaza la 3 lei/operatiune, respectiv 2 lei.

  In cazul platilor interbancare in lei raman doua trepte de taxare: pentru sumele de pana la 50.000 de lei banca retine 6 lei la ghiseu, respectiv 3 lei prin internet banking, in timp ce pentru sumele care depasesc pragul mentionat tranzactia la ghiseu costa 35 de lei sau tot 3 lei daca este realizata prin internet.

  In acelasi timp, banca nu va mai taxa incasarile intrabancare, in timp ce pentru incasarile interbancare va retine 4 lei pe operatiune pentru tranzactiile in lei (in loc de patru transe valorice in grila actuala). Incasarile interbancare in valuta nu vor suporta comision.

  O noutate in domeniul platilor o reprezinta tranzactiile rapide intre conturi deschise in banci din grupul Erste si care vor fi taxate cu 0,1% (minimum 10 euro, maximum 500 euro) indiferent de canalul prin care sunt realizate.

Integral in ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/67448_bcr_modifica_grila_de_comisioane,_platile_mai_mici_se_scumpesc.html