BankNews.ro - The Business Republic

Topul asiguratorilor dupa numarul de clienti: cinci companii au trei sferturi din contracte
Finante-Banci | Data Publicarii: 22-04-2013

Companiile membre ale UNSAR, care detin aproximativ 90% din piata asigurarilor generale, aveau la sfarsitul anului trecut 12 milioane de contracte in vigoare, din care care trei sferturi erau incheiate de numai cinci companii. Asociatia are 15 membri companii de asigurari generale.

  Cel mai mare numar de contracte era detinut de Astra, cea mai mare companie din piata si dupa volumul primelor brute subscrise, cu aproape patru milioane de polite de asigurari generale in vigoare la finalul anului trecut.

  La fel ca in topul dupa primele subscrise, urmeaza Omniasig (2,4 milioane de contracte) si Allianz-Tiriac (un milion de contracte).

  Locurile patru si cinci sunt ocupate insa de Carpatica si Euroins, ambele cu aproximativ un milion de contracte, desi dupa volumul afacerilor acestea ocupa locurile sapte si respectiv zece. Portofoliile celor doua companii sunt concentrate insa in zona asigurarilor auto obligatorii, unde au reusit sa aiba clienti cu tarife sub media pietei. De altfel, la nivelul intregii piete, cele mai multe contracte de asigurare sunt incheiate pe segmentul politelor auto obligatorii, numarul acestora fiind de 4,6 milioane de polite la sfarsitul lunii decembrie. Peste patru milioane de contracte sunt incheiate si pe segmentul asigurarilor de incendiu si calamitati naturale (majoritatea asigurari de locuinte), in timp ce numarul politelor auto facultative (Casco) ajunge la aproape un milion.

  Piata asigurarilor generale a fost anul trecut de 6,5 miliarde de lei (1,5 mld. euro), inregistrand o crestere agregata de peste 6%. Aceasta a fost prima crestere inregistrata dupa trei ani cu scaderi de doua cifre.

Integral in ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/67467_topul_asiguratorilor_dupa_numarul_de_clienti_cinci_companii_au_trei_sferturi_din_contracte.html