BankNews.ro - The Business Republic

Piraeus Bank atrage o participare privata de 10%
Finante-Banci | Data Publicarii: 22-04-2013

Piraeus Bank a devenit prima banca de importanta sistemica din Grecia care a reusit sa atraga o participare privata de 10% la majorarea de capital, in conformitate cu termenii procesului de recapitalizare a sectorului bancar elen, relateaza Kathimerini, citat de Mediafax.

Pragul de 10% a fost atins dupa ce Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara (FESF) a aprobat un acord prin care Piraeus Bank preia Millenium Bank, subsidiara bancii portugheze Millennium bcp.

In urma absorbtiei Millenium Bank, Piraeus primeste 800 de milioane de euro de la grupul portughez, respectiv 400 de milioane de euro pentru recapitalizarea Millenium in Grecia si alte 400 de milioane de euro pentru majorarea capitalului Piraeus.

Banca portugheza va iesi de pe piata elena dupa vanzarea subsidiarei din Grecia.

Piraeus a absorbit totodata subsidiara elena a Societe Generale, Geniki Bank, care a contribuit cu alte 170 de milioane de euro la majorarea de capital.

Astfel, Piraeus Bank a atras 570 de milioane de euro din cele doua tranzactii, suma care depaseste contributia privata minima de 533 de milioane de euro de care banca avea nevoie pentru a evita sa fie nationalizata.

Integral in Wall Street

http://www.banknews.ro/stire/67469_piraeus_bank_atrage_o_participare_privata_de_10p.html