BankNews.ro - The Business Republic

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat la sapte ani inchisoare cu executare
Politica | Data Publicarii: 23-04-2013

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitiei, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In acelasi dosar, omul de afaceri Costel Casuneanu si fostul judecator Florin Costiniu au fost condamnati la cate patru ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de noua ani. 

In schimb, omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de inchisoare cu executare. 

Instanta suprema a admis in parte recursul DNA si a marit pedepsele date de instanta de fond de la cinci ani la sapte ani in cazul lui Catalin Voicu si de la trei ani cu suspendare la patru ani cu suspendare in cazul lui Costiniu. 

Decizia instantei e definitiva, iar Catalin Voicu si Marius Locic vor fi incarcerati. 

Cei patru au fost trimisi in judecata in mai 2010 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care sustin ca in anul 2009 Catalin Voicu a pretins de la Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si CNADNR si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care acesta era asociat. 

In perioada iulie-noiembrie 2009, in schimbul foloaselor materiale reprezentand suma de 200.000 euro (pretinsa si primita de Catalin Voicu de la Casuneanu Costel), Florin Costiniu l-a sprijinit pe fostul senator sa intervina pe langa magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-i determina sa adopte o solutie in favoarea societatii la care omul de afaceri era asociat. 

De asemenea, in perioada 30 august 2009 - 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 lei, promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva omului de afaceri, ci sa propuna solutia de neurmarire penala, intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru inselaciune de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. 

Anchetatorii mai declara ca Voicu a acceptat, in mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea lui Marius Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul 'Interesul Public', a unor articole cu continut electoral. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67486_fostul_senator_psd_catalin_voicu_a_fost_condamnat_la_sapte_ani_inchisoare_cu_executare.html