BankNews.ro - The Business Republic

Clauza favorabila clientilor care dau bancile in judecata nu este inca adoptata. A.Vasilescu: BNR nu si-a spus parerea
Finante-Banci | Data Publicarii: 23-04-2013

Adoptarea prevederii din Codul de Procedura Civila care permite clientilor sa ceara in instanta anularea mai multor clauze din contractele cu bancile considerate abuzive a fost amanata pana la data de 1 iulie. In aceasta situatie, Banca Nationala a Romaniei "nu si-a spus parerea”, a declarat la Digi24 consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu.

In urma mai multor decizii favorabile clientilor care au actionat in judecata institutiile financiare, adoptarea prevederii din Codul Civil a fost amanata, iar pana la vara, Banca Nationala a Romaniei intentioneaza sa organizeze o dezbatere in care sa ceara opinia reprezentantilor bancilor cu privire la aceasta prevedere.

"Practic, Codul de Procedura Civila a intrat in vigoare la 15 februarie, dar un articol, cel referitor la clauzele abuzive, a fost amanat pana la 1 iulie”, explica consilierul guvernatorului BNR la Digi24, in emisiunea Kilometrul 0.

Motivul: "E un articol dificil, cu foarte multe probleme, bazat pe multe discutii contradictorii, si atunci decizia Guvernului a fost - dupa mine - fireasca”, considera Adrian Vasilescu.

Oficialul adauga ca "BNR nu a vrut sa fie decat un arbitru” in aceasta chestiune. "Nici macar nu si-a spus punctul de vedere”, subliniaza consilierul guvernatorului BNR.

Sursa: Digi24.ro

http://www.banknews.ro/stire/67501_clauza_favorabila_clientilor_care_dau_bancile_in_judecata_nu_este_inca_adoptata_avasilescu_bnr_nu_si-a_spus_parerea.html