BankNews.ro - The Business Republic

Raport Visa Europe: Viteza si cererea pun in miscare viitorul industriei platilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 24-04-2013

Principalele motoare de dezvoltare pentru industria platilor sunt viteza progreselor tehnologice si asteptarile consumatorilor, potrivit editiei a doua a raportului "Viitorul tehnologiei si platilor", publicat astazi de Visa Europe. 

Prima editie a raportului "Viitorul tehnologiei si platilor", publicata in urma cu doi ani, a identificat sapte teme legate de tehnologie si a analizat posibilul impact asupra platilor. Cea de-a doua editie a raportului continua dezbaterea pe baza temelor existente si traseaza evolutia acestora in urmatorii trei - cinci ani. Raportul analizeaza apoi consecintele asupra modului in care serviciile de plata sunt furnizate, gestionate si procesate.

Raportul prezinta trei concluzii cheie menite sa dea nastere unei discutii sustinute:

Consumatorii sunt dispusi sa comunice date personale companiilor daca beneficiaza in schimb de servicii utile si practice

Companiile trebuie sa colaboreze prin partajarea informatiilor despre consumatori daca vor sa se ridice la inaltimea asteptarilor tot mai mari privind serviciile personalizate

Diferentele culturale dintre tehnologiile vechi si noi trebuie eliminate pentru a promova succesul companiilor si a satisface cererile consumatorilor

Adam Banks, Chief Tehnology Officer&Head of IT in cadrul Visa Europe a declarat:

"La Visa Europe, suntem convinsi ca viitorul tehnologiei si viitorul industriei platilor sunt interconectate in mod irevocabil. Conform raportului, consumatorii adopta progresele tehnologice din domeniul platilor si determina ecosistemul sa asigure tehnologii tot mai noi, in special in sectorul platilor.

Aceste evolutii noi, atat in sectorul platilor mobile cat si al celor online, au atras importante finantari cu capital de risc, iar investitiile se pare ca vor continua. 

Suntem incantati de oportunitatile pe care ni le rezerva viitorul, dar suntem constienti si de presiunile la care sunt supusi furnizorii si companiile, cum ar fi Visa Europe, in incercarea lor de a integra noi tehnologii in mai multe afaceri consacrate. Cu toate acestea, in pofida conditiilor economice dificile, suntem convinsi ca inovatia va progresa."

Raportul "Viitorul tehnologiei si platilor" este un document de analiza care spera sa dea nastere unei dezbateri privind contextul dinamic al tehnologiei si platilor. Daca doriti sa va exprimati opiniile privind continutul acestui raport, va rugam sa contactati direct echipa pentru tehnologie a Visa Europe, la adresa futurevision@visa.com. 


http://www.banknews.ro/stire/67526_raport_visa_europe_viteza_si_cererea_pun_in_miscare_viitorul_industriei_platilor.html