BankNews.ro - The Business Republic

Parlament: Sedinta comuna pentru alegerea membrilor Autoritatii pentru Supraveghere Financiara
Finante-Banci | Data Publicarii: 24-04-2013

Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni miercuri, de la ora 10,00, in sedinta, pentru alegerea membrilor Autoritatii pentru Supraveghere Financiara.

"Grupurile parlamentare vor negocia cele 17 locuri in Consiliul de administrare fiscala. (...) Miercuri, de la ora 10,00, sedinta comuna pentru alegerea membrilor Consiliului", a anuntat marti deputatul Niculae Mircovici, dupa sedinta Birourilor permanente ale celor doua Camere legislative. 

Dan Radu Rusanu, candidatul propus pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a primit, marti, aviz pozitiv din partea Comisiilor de buget, finante si economie din Parlament. 

De asemenea, au mai primit vot favorabil si Daniel Daianu, candidatul propus pentru functia de prim-vicepresedinte, Mircea Ursache, pentru postul de vicepresedinte, Tudor Daniel - vicepresedinte si Ion Giurescu - vicepresedinte. 

Dan Radu Rusanu a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor in perioada 1996 - 1998, iar Daniel Daianu a fost ministru de Finante in perioada 1997 - 1998. 

In urma infiintarii ASF, vor fi desfiintate Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. 

Presedintele Traian Basescu a promulgat marti Legea care aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului referitoare la infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). 

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat marti decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67534_parlament_sedinta_comuna_pentru_alegerea_membrilor_autoritatii_pentru_supraveghere_financiara.html