BankNews.ro - The Business Republic

In 2013 vor fi schimbari in structura de actionariat si a numarului de banci din Romania
Finante-Banci | Data Publicarii: 24-04-2013

In Romania se vor inregistra anul acesta schimbari in structura de actionariat si a numarului de banci, a declarat, pentru AGERPRES, Ana Maria Mihaescu, seful misiunii din Romania a IFC - divizia de investitii a Bancii Mondiale.

In 2013, vor fi miscari pe piata bancara din Romania, iar prioritatea o reprezinta rezolvarea problemelor legate de activele neperformante. De aici vor veni economiile din sectorul bancar, considera oficialul Bancii Mondiale, care pledeaza pentru masuri de stimulare a cresterii depozitelor bancare.

Europa Centrala si de Est (CEE) continua sa fie o regiune interesanta pentru International Finance Corporation (IFC) si, in cadrul restructurarilor bancare, acolo unde va fi nevoie de capital, ca raspuns la criza, suntem dispusi sa finantam, a declarat Ana Maria Mihaescu, prezenta la cea de-a 27-a editie a Conferintei Asociatiei Bancare pentru Europa Centrala si de Est (BACEE). 

Oficialul a explicat ca, la modul general, cel mai bun indicator de evaluare a perspectivelor unei regiuni il reprezinta FDI (investitiile straine directe). Daca in 2008 Europa Centrala si de Est atragea 20 miliarde de euro pe luna, in 2012 a reusit sa atraga 10 miliarde de euro pe luna, sub nivelul inregistrat pe pietele din Asia, dar mult inaintea pietelor stabile din Europa Occidentala. 

Integral in Capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/67539_in_2013_vor_fi_schimbari_in_structura_de_actionariat_si_a_numarului_de_banci_din_romania.html