BankNews.ro - The Business Republic

O directiva europeana obliga bancile s-o lase mai moale cu executarile silite
Finante-Banci | Data Publicarii: 24-04-2013

Uniunea Europeana a ajuns la un acord referitor la o directiva ce garanteaza conditii mai favorabile pentru debitori in cazurile de plata anticipata si de executare ipotecara. Directiva europeana elimina taxele percepute pentru plata anticipata a creditului, si cere bancilor o "toleranta rezonabila" pentru gasirea unei solutii pentru a evita executarea silita, scrie Business24.ro

Dupa doi ani de negocieri, cele 27 de state membre, Comisia Europeana si Parlamentul European au dat unda verde textului legislativ, primul care va reglementa la scara comunitara acordarea de imprumuturi pentru cumpararea de bunuri imobile, a informat, marti, executivul comunitar intr-un comunicat citat de Agerpres.

Textul, dupa aprobarea formala, cel mai probabil va fi gata in luna iulie, va trebui sa fie aplicat de statele membre in termen de doi ani, a declarat pentru EFE eurodeputatul socialist spaniol Antolin Sanchez-Presedo, raportor al Parlamentului European. Aurelian Dochia: Ar putea fi mai dificila acordarea unui credit ipotecar. Analistul financiar Aurelian Dochia a precizat ca masura va avea efecte diferite in functie de legislatia nationala din fiecare stat membru. 

Integral in Business24.ro

http://www.banknews.ro/stire/67541_o_directiva_europeana_obliga_bancile_s-o_lase_mai_moale_cu_executarile_silite.html