BankNews.ro - The Business Republic

Dan Radu Rusanu sustine ca nu e in incompatibilitate, desi va avea sub supraveghere o firma detinuta de familia sa
Finante-Banci | Data Publicarii: 25-04-2013

Dan Radu Rusanu, numit miercuri in functia de presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, va avea sub supraveghere si firma detinuta de familia sa, International Sinaia, listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, el sustinand ca nu exista incompatibilitate, scrie Mediafax.

  Familia Rusanu controleaza 91,1% din titlurile International Sinaia, un pachet de 44,15% din titluri fiind detinute prin intermediul firmei RADAN 2000 (detinuta de sotia deputatului), iar fiicele acestuia au cumulat aproape 47%. Cele mai recente raportari, publicate pe Bursa de Valori Bucuresti la finele anului trecut, arata ca un pachet de 8,9% din companie este detinuta de mici actionari.

International Sinaia este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Contactat de Mediafax, Dan Radu Rusanu a declarat ca situatia sa nu se incadreaza in incompatibilitatile prevazute de lege in cazul societatilor comerciale, respectiv ale articolului 9, litera d) din Legea privind functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

  Rusanu a precizat ca obiectul de activitate al International Sinaia este turismul, iar legea prevede ca membri ASF sa nu detina personal sau "membrii familiei lor pana la gradul al treilea inclusiv, direct sau indirect, o participare de peste 5% din capitalul entitatilor prevazute la litera d) sau din drepturile de vot, ori o participatie care sa permita exercitarea unei influente semnificative asupra luarii deciziilor in adunarea generala sau in consiliul de administratie al acestora".

Integral in Gandul.info

http://www.banknews.ro/stire/67566_dan_radu_rusanu_sustine_ca_nu_e_in_incompatibilitate,_desi_va_avea_sub_supraveghere_o_firma_detinuta_de_familia_sa.html