BankNews.ro - The Business Republic

Operatiunile sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) raman suspendate inca o zi, pe 25 aprilie
Finante-Banci | Data Publicarii: 25-04-2013

Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC) a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca o zi, pe 25 aprilie, se arata intr-un comunicat al bancii.

'Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca o zi, pe 25 aprilie. Banca Nationala a Romaniei a primit o notificare in acest sens', se arata intr-un comunicat postat pe pagina de internet a bancii din Romania. 

Potrivit consilierului guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, aceasta decizie a fost determinata de faptul ca mai sunt proceduri tehnice de finalizat. 

Sucursala din Romania mai precizeaza ca in ziua mentionata, clientii pot folosi in continuare retelele ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC din Romania. 

'In conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezolutia institutiilor de credit si a altor institutii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusa in procedura de rezolutie (restructurare si reorganizare). Masurile de reorganizare ordonata a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancara din Cipru si Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului Euopean si a Consiliului din 4 aprilie 2001', se mai spune in comunicatul bancii. 

Bana Centrala a Republicii Cipru a anuntat pe 1 aprilie ca a decis suspendarea temporara, pentru o saptamana, a operatiunilor din Romania ale Bank of Cyprus, ulterior suspendarea fiind prelungita cu inca doua saptamani. La inceputul acestei saptamani, Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC) a decis din nou o prelungire a suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca doua zile, respectiv 23 si 24 aprilie. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67571_operatiunile_sucursalei_din_romania_a_bank_of_cyprus_boc_raman_suspendate_inca_o_zi,_pe_25_aprilie.html