BankNews.ro - The Business Republic

O noua abordare pentru piata muncii din Romania: (auto)cunoasterea angajatilor si performanta in echipa
Diverse | Data Publicarii: 25-04-2013

Editura Publica si Ernst & Young lanseaza astazi pentru prima data in Romania volumul "Stand Out” - cea mai recenta carte semnata de Marcus Buckingham, cercetator, autor de succes si cel care a dezvoltat modelul Strengths Finder. Cartea este un nou instrument dedicat managerilor si profesionistilor din orice domeniu, care abordeaza evaluarea punctelor forte in desemnarea rolurilor in echipa. Cartea propune un model practic pentru identificarea avantajelor competitive ale fiecaruia si sprijina liderii sa valorifice punctele forte ale fiecarui membru din echipele pe care le coordoneaza.

"Piata muncii este o provocare pentru toti in acest moment - nu doar pentru tinerii care doresc sa isi construiasca o cariera, ci si pentru angajatorii care cauta oamenii potriviti pentru organizatiile lor. Este foarte important ca fiecare dintre acestia sa inteleaga care sunt acele puncte forte native care ii fac pe candidati sa iasa in evidenta si cum pot fi ele valorificate de organizatii. Este o abordare care face ulterior orice demers de training si formare mult mai relevant si mai bine pliat pe nevoile fiecarei companii,” explica Alexandra Bebu, Director HR, Ernst & Young Romania.

Un studiu realizat recent de Ernst & Young releva ca principalele trei lucruri pe care le iau in considerare angajatorii din Romania atunci cand recruteaza sunt: atitudinea candidatilor, competentele, dar si inteligenta sociala. In urma procesului de recrutare, fiecare manager si fiecare membru al echipei trebuie sa fie constient de resursele de capital uman pe care le are la dispozitie, pentru a stabili cel mai eficient mod in care le poate folosi. Noile evolutii de pe piata muncii demonstreaza ca este nevoie de o noua abordare, care sa puna accent atat pe oameni si lucru in echipa, dar in aceeasi masura pe eficienta si performanta.

"Pentru noi este esential sa intelegem care este potentialul angajatilor nostri, ce ii motiveaza pentru a-l atinge si cum ii putem sprijini in acest sens. Cartea ilustreaza in mod practic o noua viziune care vine sa raspunda provocarilor tot mai mari in acest mediu economic volatil si in managementul talentelor. Credem ca avand aceasta abordare, vom reusi sa construim un mediu de lucru mai bun pentru angajatii nostri, centrat pe valorile inovatiei, flexibilitatii si dezvoltarii continue”, adauga Alexandra Bebu.

Doru Somesan, redactor Editura Publica, afirma: "Cunoscut in mediul de afaceri drept initiatorul teoriei punctelor forte, care postuleaza ca elementul principal in obtinerea succesului profesional il constituie valorificarea punctelor forte si nu corectarea greselilor, Marcus Buckingham isi reconfirma, prin noua sa carte <<Stand Out. Evaluarea revolutionara a punctelor forte>>, pozitia de cel mai bun specialist in management din lume”.

Markus Buckingham explica demersul sau: "Intr-o lume care nu are timp, tie iti revine responsabilitatea de a iti antrena zilnic punctele forte. In mod ironic, natura inconstienta a acestora face demersul destul de dificil. Si totusi, daca le lasi sa ramana la nivelul de reactii subliminale inconstiente, nu vei avea nicio ancora de care sa te prinzi atunci cand factori externi conspira pentru a te smulge, adormi sau ispiti de pe calea punctelor tale forte”. 

Cartea este disponibila incepand de saptamana viitoare in toate retelele de librarii, Humanitas, Carturesti, Diverta, Librarium si CLB, dar si online, pe www.publica.ro


http://www.banknews.ro/stire/67574_o_noua_abordare_pentru_piata_muncii_din_romania_autocunoasterea_angajatilor_si_performanta_in_echipa.html