BankNews.ro - The Business Republic

Van Rompuy remarca spiritul cooperarii, la Bucuresti; Ponta promite ca stabilitatea va fi mentinuta
Politica | Data Publicarii: 26-04-2013

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat joi ca, dupa ce a discutat atat cu presedintele tarii, cat si cu seful Guvernului, este ''incurajat de imbunatatirile ce au avut loc'', iar premierul Victor Ponta l-a asigurat ca data viitoare cand va veni la Bucuresti va gasi tot o situatie politica stabila.

"Dupa ce am avut astazi intalnirea cu presedintele si cu primul-ministru, dati-mi voie sa va spun ca sunt incurajat de imbunatatirile ce au avut loc si sunt convins ca aceasta atitudine constructiva va fi in beneficiul tuturor cetatenilor. In momente dificile, este inteligent sa combatem provocarile impreuna, asa cum procedam si la nivel european", a precizat presedintele Consiliului European, intr-o declaratie de presa, la Palatul Victoria, dupa intalnirea cu Victor Ponta. 

Van Rompuy a evidentiat spiritul cooperarii, pe care l-a intalnit la Bucuresti, mentionand ca il multumeste acest nou climat. 

"La finele scurtei mele vizite in Romania permiteti-mi sa spun inca o data ca a fost o placere sa ma aflu din nou aici, intr-un nou spirit al cooperarii intre principalii actori politici. E un lucru bun pentru cetateni si este un lucru bun pentru tara. Am fost foarte fericit sa fiu aici in acest nou climat", a aratat Van Rompuy. 

La randul sau, premierul Victor Ponta a apreciat ca prezenta presedintelui Consiliului European la Bucuresti este un semn al importantei pe care Van Rompuy o acorda tuturor tarilor membre, inclusiv Romaniei. 

"Ma bucur ca in Romania situatia politica si economica este stabila si predictibila si am apreciat rolul important pe care presedintele Van Rompuy, presedintele Barroso si presedintele Schulz l-au jucat in gasirea solutiilor politice pentru aceasta stabilitate de care Romania avea nevoie. Efectele benefice ale acestei situatii stabile si predictibile se vad in zona economica si in zona investitiilor", a remarcat primul-ministru. 

El l-a asigurat pe Van Rompuy ca stabilitatea va fi mentinuta. 

"Daca pot sa inchei cu o gluma, ultima data cand presedintele Van Rompuy a fost la Bucuresti, in cateva zile Guvernul a fost demis printr-o motiune de cenzura si l-am asigurat pe presedintele Van Rompuy ca in saptamana urmatoare, fiind vacanta, nu voi merge la Parlament. Deci si data viitoare cand va veni la Bucuresti va gasi stabilitate si acesta este un lucru important", a spus Ponta. 

"Ne vedem la anul", a replicat Van Rompuy. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67591_van_rompuy_remarca_spiritul_cooperarii,_la_bucuresti_ponta_promite_ca_stabilitatea_va_fi_mentinuta.html