BankNews.ro - The Business Republic

Presedintele BVB: Piata de capital romaneasca are resurse pentru tranzactii mai mari
Bursa | Data Publicarii: 26-04-2013

Oferta publica Transgaz, prin care statul a atras peste 315 milioane lei, este cea mai mare tranzactie din piata de capital in ultimii ani si arata ca piata de capital romaneasca are resurse si pentru tranzactii mai mari, a declarat vineri, la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/, Lucian Anghel.

'Este un moment excelent care va stimula companiile private sa isi intensifice eforturile si sa ridice bani din piata de capital', a spus Anghel. 

Actiunile Transgaz din oferta publica secundara sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ incepand de vineri. 

Oferta publica secundara de vanzare a 15% din actiunile Transgaz s-a desfasurat in perioada 4-16 aprilie 2013 si a fost suprasubscrisa. Actiunile companiei Transgaz se tranzactioneaza pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti din data de 24 ianuarie 2008. 

Pretul de oferta pe actiune a fost de 179 lei pentru transa investitorilor institutionali si pentru transa subscrierilor mari si de 170,05 lei pentru transa subscrierilor mici - pentru investitorii care au subscris in primele trei zile lucratoare ale perioadei ofertei, respectiv de 173,63 lei - pentru investitorii care au subscris incepand cu cea de a patra zi lucratoare a perioadei ofertei. 

Oferta pentru Transgaz a fost suprasubscrisa cu 347% pentru segmentul de retaileri mici si cu 257% pentru investitori mari. Suma totala atrasa de stat a fost de 315 milioane lei (72 milioane euro). 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67618_presedintele_bvb_piata_de_capital_romaneasca_are_resurse_pentru_tranzactii_mai_mari.html