BankNews.ro - The Business Republic

Topul preturilor la carnea de miel in supermarket
Actualitate | Data Publicarii: 29-04-2013

Cu doar o saptamana inaintea sarbatorii Pastelui, pretul carnii de miel a devenit un reper important pentru orice roman care se gandeste la masa de Paste.

Moneycenter.ro a realizat o analiza privind pretul carnii de miel in 8 dintre cele mai importante lanturi de magazine din Romania, totalizand peste 500 de magazine si vanzari de mai multe miliarde de euro/an.

Diferenta intre cea mai ieftina si cea mai scumpa carne de miel pe care o puteti gasi in supermarketuri poate ajunge la aproape 30%

Carnea de miel lipseste la Kaufland

Compania cu cea mai mare cifra de afaceri din retailul romanesc nu are spre vanzare carne de miel, aceasta lipsand cu desavarsire in cele 2 magazine Kaufland, care au fost vizitate cu ocazia acestei anchete.

Lidl are cea mai buna oferta

Lidl anunta prin intermediul catalogului valabil incepand cu luni 29 aprilie 2013, o oferta foarte buna la carnea de miel, pretul pentru un kilogram de sfert anterior miel urmand sa fie 19.99 lei.

Carnea de miel este cu pana la 25% mai ieftina in piete

Preturile din supermarket sunt in medie cu aproximativ 20-25% mai mari fata de cele din pietele agroalimentare, cel mai important factor care contribuie la aceasta diferenta de pret fiind lipsa fiscalizarii, comerciantii din piete vanzand, de regula, fara a emite bon fiscal si implicit percepe TVA de 24%. In plus, cumparand carne de miel din piete puteti risca sa fiti inselati, sa cumparati carne provenind de la un alt animal, sau chiar de la unul bolnav.

Integral in MoneyCenter.ro

http://www.banknews.ro/stire/67640_topul_preturilor_la_carnea_de_miel_in_supermarket.html