BankNews.ro - The Business Republic

Clientii Bank of Cyprus isi pot retrage banii incepand de luni de la Marfin Bank Romania
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-04-2013

Clientii Bank of Cyprus ale caror depozite au fost transferate catre Marfin Bank Romania isi pot retrage banii incepand de luni de la unitatile acestei banci, potrivit Marfin Bank.

Bank of Cyprus a transferat catre Marfin Bank Romania active brute in valoare de 82 milioane de euro si depozite de 77 milioane de euro, precum si tot personalul aferent serviciilor contractelor relevante, au anuntat vineri cele doua banci. 

Marfin Bank precizeaza ca este entitate juridica romana, ce activeaza in deplin acord cu legile din Romania, precum si cu reglementarile Bancii Nationale a Romaniei. 

Consiliul Concurentei a anuntat, vineri, ca a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei prin care Marfin Bank Romania SA poate prelua controlul asupra Bank of Cyprus Public Company Limited Nicosia Sucursala Romania (BoC) inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta. 

Marfin este membra a Grupului Marfin Popular Bank din Cipru, are o istorie ce depaseste 100 de ani si este prezenta prin cele peste 500 de subsidiare in 11 tari ale lumii. Incepand cu luna mai 2008, Egnatia Bank (Romania) SA si-a schimbat denumirea in Marfin Bank (Romania) SA, ca urmare a procesului de expansiune a Grupului Marfin, care a achizitionat banca mama, Egnatia Bank din Grecia, in aprilie 2006. 

Pe de alta parte, sucursala Romania a Bank of Cyprus si-a reluat activitatea incepand de vineri, 26 aprilie. Acesta a anuntat ca va deservi clientii ai caror contracte nu au fost transferate la Marfin Bank (Romania) S.A., urmand a desfasura operatiuni prin sucursala Dorobanti, situata in Calea Dorobantilor 187B, sector 1, Bucuresti. 

Banca a mai anuntat ca acele contracte care nu au fost transferate vor continua sa fie administrate in mod normal, in conformitate cu prevederile contractuale existente. In situatiile in care nu au fost efectuate plati din cauza suspendarii activitatii sucursalei in perioada 1 - 25 aprilie 2013, nu se vor lua in considerare eventualele restante ce ar fi rezultat din relatiile contractuale client - sucursala din Romania.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67649_clientii_bank_of_cyprus_isi_pot_retrage_banii_incepand_de_luni_de_la_marfin_bank_romania.html