BankNews.ro - The Business Republic

MAE: Atentionare de calatorie in Grecia pentru data de 1 mai
Turism | Data Publicarii: 30-04-2013

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se deplaseaza in Republica Elena ca principalele organizatii sindicale din aceasta tara - GSEE (sectorul privat) si ADEDY (sectorul public) - au lansat pentru ziua de 1 mai un apel la greve si manifestatii de protest in centrul Atenei si in alte localitati.

Transportul de cale ferata va fi perturbat iar Federatia Panelena din domeniul maritim a anuntat ca la data de 1 mai, intre orele 0,00 si 24,00, circulatia mijloacelor de transport naval va fi intrerupta, precizeaza MAE intr-un comunicat emis luni. 

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute pe parcursul deplasarii in Republica Elena, cetatenii romani sunt sfatuiti sa se intereseze din timp asupra situatiei de pe plan local. 

Cele doua mari sindicate din Grecia au facut luni apel la 'participarea in masa' la o greva generala de 24 de ore pentru data de 1 mai, de Ziua Muncii, relateaza Associated Press. 

Sindicatele GSEE si ADEDY au emis un comunicat comun in care precizeaza ca protestul va viza renuntarea la politica de austeritate. Confruntata cu o grava criza financiara, Grecia depinde de planuri de salvare internationale pentru a evita falimentul. 

Greva ar urma sa afecteze toate serviciile publice, inclusiv transportul public, care va fi supus unui program restrictionat. Feriboturile care fac legatura cu insulele grecesti vor ramane in porturi 24 de ore, de la miezul noptii de marti. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67658_mae_atentionare_de_calatorie_in_grecia_pentru_data_de_1_mai.html