BankNews.ro - The Business Republic

Garanti Romania a inregistrat 9,9 milioane de euro profit net in primul trimestru din 2013
Finante-Banci | Data Publicarii: 30-04-2013

Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare grupuri financiare pe piata locala, a inregistrat un profit net consolidat de 9,9 milioane de euro in primul trimestru din 2013, o crestere cu aproape 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, veniturile nete consolidate ale Grupului au urcat la 45,4 milioane de euro, cu 62% mai mari decat in primul trimestru din 2012.

Rezultatele pozitive au fost inregistrate pe fondul unei atentii sporite acordate portofoliilor in intregul grup, precum si al strategiei de adaptare a serviciilor si produselor nevoilor clientilor in noile conditii de piata. 

Toate cele patru companii din cadrul Garanti Group Romania au inregistrat profit in primele trei luni ale anului: Garanti Bank - 8,4 milioane de euro profit net, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada din 2012; Garanti Credite de Consum - 0,4 milioane de euro; Garanti Leasing - 0,7 milioane de euro; Garanti Credite Ipotecare - 0,4 milioane de euro profit net. Totalul activelor Grupului se situa, la finalul lunii martie 2013, la 1,69 miliarde de euro.

"Grupul Garanti isi continua strategia pe piata bancara romaneasca, cu un accent puternic pe adaptarea ofertelor in functie de nevoile consumatorilor locali. Pentru noi este foarte important ca, in actualele conditii de piata, sa reactionam cat mai prompt si sa cunoastem in profunzime obiceiurile de consum ale clientilor, pentru a veni cu servicii si produse competitive, pe toate canalele de distributie: in agentii, prin Internet banking, ATM-uri, telefon mobil”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

"Ne vom continua cresterea organica bazata pe gestionarea prudenta a riscului, ceea ce va duce la o dezvoltare sustenabila pe termen lung. De asemenea, ne bucuram de stabilitate si sprijin oferite de actionarul nostru, Turkiye Garanti Bankasi, care detine fonduri si know-how impresionante, intr-un moment in care economia Turciei este in crestere accelerata”, a adaugat Ufuk Tandogan. 

In prezent, Garanti Bank are o prezenta nationala prin intermediul celor 78 de agentii si canalelor alternative de servicii. Numarul bancomatelor BancoSmart a urcat la 246, fiind cea mai extinsa retea nationala de ATM-uri inteligente, in timp ce numarul de POS-uri a depasit  7.500. 

Pentru primele trei luni din 2013, actionarul Grupului Garanti Romania, Turkiye Garanti Bankasi, a inregistrat un profit net consolidat de 1,18 miliarde de lire turcesti (echivalentul a 516 milioane de euro) si active totale de 185,8 miliarde de lire turcesti (echivalentul a 81,2 miliarde de euro).



http://www.banknews.ro/stire/67690_garanti_romania_a_inregistrat_9,9_milioane_de_euro_profit_net_in_primul_trimestru_din_2013.html