BankNews.ro - The Business Republic

National Bank of Greece negociaza un acord de 1 miliard de euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-10-2013

National Bank of Greece (NBG) este pe punctul de a anunta un acord strategic de un miliard de euro cu un important fond israeliano-american, au declarat site-ului ekathimerini.com surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Tranzactia a fost finalizata si, inainte de a fi anuntata oficial, in urmatoarele zile, supusa spre aprobare Fondului de Stabilitate Financiara al Greciei (HFSF), Comisiei Europene si altor autoritati institutionale.

Acordul prevede transferul a peste 50% din Pangaia, divizia NBG de gestionare a proprietatilor imobiliare, catre fondul israeliano-american, banca elena urmand sa pastreze conducerea si controlul subsidiarei. Dupa incheierea tranzactiei, NBG isi va majora semnificativ capitalul si va pastra controlul asupra Pangaia. Surse anonime au declarat ca NBG va adauga la activele Pangaia (in valoare de 1 miliard de euro in S1 2013) o serie de proprietati ale grupului, pentru a majora portofoliul Pangaia.

Scopul NBG este majorarea indicelui de adecvare a capitalului Tier 1 la 10%, de la 9,2% in iunie 2013. Planurile bancii elene includ de asemenea vanzarea hotelului Astir Palace din Vouliagmeni si a companiei Ethniki Insurance.

Saptamana trecuta, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul anuntau ca National Bank of Greece a ajuns la un acord cu autoritatile de concurenta ale Comisiei Europene prin care banca elena isi va mentine participatia majoritara in subsidiara sa din Turcia, Finansbank, dar va renunta la majoritatea subsidiarelor pe care le detine in Romania, Bulgaria, Serbia si Albania.

Integral pe InComeMagazine.ro

http://www.banknews.ro/stire/69968_national_bank_of_greece_negociaza_un_acord_de_1_miliard_de_euro.html