BankNews.ro - The Business Republic

PwC va investi 60 de milioane de dolari pentru a-si extinde oferta de servicii din Europa Centrala si de Est
Afaceri | Data Publicarii: 17-10-2013

PwC va investi 60 de milioane de dolari in Europa Centrala si de Est (CEE) in urmatorii trei ani pentru a-si extinde gama de servicii, pentru dezvoltarea profesionala a specialistilor sai si pentru a-si intari astfel pozitia de lider al pietei serviciilor de consultanta profesionala. Investitiile vor fi finantate de catre PwC Marea Britanie si se vor concentra indeosebi pe recrutarea de specialisti de top din pietele din Europa Centrala si de Est si detasarea de parteneri si directori din intreaga retea globala PwC tarile din regiune. 

"Pe masura ce pietele pe care activam devin mai sofisticate, clientii au asteptari din ce in ce mai mari de la noi, iar PwC va trebui sa vina cu o oferta de produse si servicii imbunatatita pentru a-si pastra si consolida pozitia de lider de piata in regiunea noastra. Trebuie sa venim cu servicii diversificate si mai bine integrate care sa se adreseze nevoilor  fiecarui client. De-a lungul anilor ne-am adancit cunostintele specifice fiecarei industrii si am ridicat stacheta serviciilor profesionale. Parteneriatul cu firma PwC din Marea Britanie ne va permite sa acceleram ritmul de investitii in tarile din Europa Centrala si de Est si sa ne dezvoltam specialistii pentru a ne sprijini clientii si capacitatea de a genera o crestere profitabila si sustinuta. In acelasi timp, aceasta alianta ne va permite sa oferim oportunitati de cariera deosebit de atractive specialistilor nostri din Europa Centrala si de Est”, a declarat Michael Kubena, CEO PwC CEE.  

Schimbarea raporturilor de putere economica catre pietele emergente

Potrivit raportului PwC Global Annual Review, exista cinci mari tendinte la nivel global care vor modela viitorul lumii afacerilor. Una dintre acestea este schimbarea raporturilor de putere economica de la tarile dezvoltate catre cele emergente. Urmatorul deceniu va marca un punct de inflexiune in acest proces, pe masura ce pietele emergente isi vor extinde influenta globala. In 2009, Produsul Intern Brut (PIB) al celor mai mari 7 economii emergente (E7) a fost de aproximativ doua treimi din PIB-ul celor mai mari sapte economii dezvoltate (G7). Pana in 2050, acest raport va fi inversat, iar PIB-ul agregat al E7 va fi aproape dublu fata de cel al G7.  

"Investim in reteaua noastra globala in statele in care exista potential semnificativ de dezvoltare. Este esential sa fim bine pozitionati sa ne asistam clientii pretutindeni si sa beneficiem de pe urma dezvoltarii rapide a economiilor emergente, precum si sa dezvoltam parteneriate cu noi clienti de pe aceste piete si sa-i ajutam sa creasca”, a adaugat Ian Powell, Presedinte si Senior Partner PwC Marea Britanie. 

Aceasta investitie se va concentra pe industriile, pietele si serviciile care se asteapta sa aiba o dinamica accelerata- in mod deosebit in pietele mai mari, precum Rusia si Polonia, dar si in tarile din regiune cu rate ridicate de crestere economica, precum si a sectoarelor cu potential mare de dezvoltare - petrol si gaze naturale, utilitati, industria miniera, servicii financiare si sectorul public. 

"PwC a avut ca prioritate intotdeauna dezvoltarea echipei sale. In cei peste 20 de ani de cand suntem prezenti in Romania am format mii de specialisti in diverse domenii. Recenta alianta dintre PwC Europa Centrala si de Est si PwC Marea Britanie ne va intari echipa cu specialisti de varf in toate liniile de servicii si in industriile relevante, ajutandu-ne sa ne consolidam pozitia de lideri distinctivi ai pietei serviciilor de consultanta din Romania”, a precizat Vasile Iuga, Managing Partner, PwC Europa de Sud-Est. 


http://www.banknews.ro/stire/70078_pwc_va_investi_60_de_milioane_de_dolari_pentru_a-si_extinde_oferta_de_servicii_din_europa_centrala_si_de_est.html