BankNews.ro - The Business Republic

Victor Ponta: Il vad pe domnul Tariceanu ca un candidat puternic la prezidentiale
Politica | Data Publicarii: 27-02-2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca il vede pe Calin Popescu Tariceanu ca un candidat puternic la prezidentiale, alaturi de alte trei persoane, asa dupa cum arata si rezultatele sondajelor de opinie.

Victor Ponta a spus ca potrivit sondajelor de opinie, exista cel mult patru persoane care sunt preferate de romani pentru functia de presedinte, iar printre acestea se numara si Calin Popescu Tariceanu.

'Functia de presedinte nu e una numita (...) presedintele trebuie sa fie votat de romani, cel putin 5 milioane de romani. (...) Deci nu poate fi scos din palarie. Și spun toate sondajele publice ca exista patru, cel mult cinci oameni care pot fi alesi. (...)Poate fi domnul Arafat, poate fi domnul Isarescu, dl Oprescu, dl Tariceanu, dl Antonescu si dl Mihai Razvan Ungureanu. Cred ca cinci oameni apar in preferintele publicului, daca nu ma insel chiar in aceasta ordine. Deci, dintre acesti oameni se poate alege', a declarat Victor Ponta. Acesta a adaugat ca il vede pe Calin Popescu Tariceanu ca pe un candidat foarte puternic, dar nu pentru ca il vede el, 'ci oamenii in raspunsurile pe care le-au dat'.

Premierul a mai punctat ca formula pe care o ia in calcul este refacerea USL cu un candidat unic la prezidentiale. 'Eu cred ca proiectul de succes si optiunea de succes pentru PSD si pentru mine ca prim ministru este refacerea USL cu un candidat unic la prezidentiale si atata timp cat PSD are functia de premier, asa cum am semnat si am votat, pentru presedintie sprijinim un candidat liberal, important e ca sa vrea si candidatul liberal sa fie sprijinit de USL, pentru ca asa le-am promis oamenilor (...)', a aratat Ponta.

Intrebat daca ar face tandem cu Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta a replicat: 'As face tandem cu dl Tariceanu, asa cum as face tandem, daca ar dori, si cu dl Antonescu, asa cum as face cu orice candidat al USL in care am incredere. Pentru ca eu cred ca daca am reface USL as sustine candidatul pe care liberalii l-ar propune, ca e domnul Antonescu sau domnul Tariceanu. Sigur ca nu pot sa spun ca nu am auzit ce a spus dl Antonescu despre mine, despre partid sau despre guvernare, dar dragul USL, as reface un asemenea tandem', a spus liderul PSD.

Victor Ponta a reiterat faptul ca doreste sa ramana premier si ca ceea ce-l intereseaza cel mai mult este ca viitorul presedinte sa fie total diferit de Traian Basescu.

Premierul a mai precizat ca regreta foarte tare decizia liberalilor, dar spera ca este reversibila si chiar daca este dezamagit, crede ca lucrurile se pot indrepta. Victor Ponta a mentionat ca nu poate spune ca toata vina ruperii USL ii apartine doar lui Crin Antonescu si considera ca si el dar si altii au partea lor de vina.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/70968_victor_ponta_il_vad_pe_domnul_tariceanu_ca_un_candidat_puternic_la_prezidentiale.html