BankNews.ro - The Business Republic

Astra are sechestru asigurator pe bunuri pana la suma de 93,9 milioane de lei, la cererea CNADNR
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-04-2014

Astra are sechestru asigurator pe bunuri pana la concurenta sumei de 93,9 milioane de lei dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul companiei la o sentinta a Tribunalului Bucuresti din luna decembrie, care a admis o cerere a CNADNR privind instituirea sechestrului.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a solicitat Tribunalului Bucuresti, printr-o cerere depusa la 16 decembrie 2013, infiintarea sechestrului aspura bunurilor Astra Asigurari, in baza unei polite emise in favoarea Romstrade, companie aflata in insolventa, pentru realizarea unui tronson de autostrada.

"Admite in parte cererea de infiintare a sechestrului asigurator formulata de creditoarea CNADNR in contradictoriu cu debitoarea Astra. Dispune infiintarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale debitoarei pana la concurenta sumei de 93.930.037,02 lei. Fixeaza cautiune in cuantum de 9.393.003 lei, ce urmeaza a fi achitata de creditoare in termen de 10 zile de la comunicarea incheierii. Nedepunerea cautiunii in termenul fixat de instanta atrage desfiintarea de drept a sechestrului asigurator (...) Cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare. (...) Pronuntata in sedinta publica in data de 19 decembrie 2013" , se arata in sentinta Tribunalului Bucuresti.

Cinci zile mai tarziu, Astra Asigurari a formulat apel la decizia tribunalului.

Continuarea, pe Mediafax.

http://www.banknews.ro/stire/71464_astra_are_sechestru_asigurator_pe_bunuri_pana_la_suma_de_93,9_milioane_de_lei,_la_cererea_cnadnr.html