BankNews.ro - The Business Republic

Nextebank si-a dublat pierderile anul trecut, la 89 milioane de lei. Creditarea s-a redus cu 18%
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-04-2014

Nextebank, o banca de talie mica detinuta de grupul maghiar MKB, a raportat anul trecut pierderi de 89 milioane de lei (20 mil. euro), cu 85% peste nivelul din 2012, pe fondul scaderii veniturilor din dobanzi si comisioane si al cresterii cheltuielilor cu provizioanele de risc.

„Abilitatea bancii de a genera profit in 2013 a fost limitata de temporizarea activitatii de acordare de noi credite. Principala preocupare in 2013 a fost mentinerea nivelului existent al afacerilor, in ciuda restructurarii bancii si a inchiderilor de unitati. (...) Rezultatele financiare au fost limitate si de cresterea creditelor neperformante si a provizioanelor“, potrivit raportului anual al administratorilor bancii.

Nextebank a ajuns la finalul anului trecut la un stoc al provizioanelor constituite pentru acoperirea pierderilor din credite neperformante de 265 milioane de lei, cu echivalentul a 46 milioane de lei peste nivelul din  luna decembrie 2012. Creditele neperformante au ajuns la 60% din stocul total, in crestere cu zece puncte procentuale fata de anul anterior. Soldul creditelor brute a continuat sa se reduca si a ajuns la 122 mil. lei in decembrie. Scaderea este de 18% fata de finalul anului 2012. Subtierea stocului de credite a afectat nivelul veniturilor din dobanzi, care a ajuns la 50 mil. lei, fata de 67 milioane de lei in urma cu un an.

Continuarea, pe ZF.

http://www.banknews.ro/stire/71471_nextebank_si-a_dublat_pierderile_anul_trecut,_la_89_milioane_de_lei_creditarea_s-a_redus_cu_18p.html