BankNews.ro - The Business Republic

Şeful UniCredit dezminte informaţiile privind vânzarea diviziei de gestionare a activelor Pioneer
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-04-2014

Federico Ghizzoni, şeful celui mai mare grup bancar italian, UniCredit, a respins marţi ideea privind posibila vânzare a diviziei de gestionare a activelor, afirmând că Pioneer Investments este o parte esenţială a afacerii şi nu este de vânzare, transmite Reuters.

 'Pioneer are o importanţă strategică deosebită', iar informaţiile privind o posibilă vânzare nu sunt adevărate, a apreciat directorul general al UniCredit. Pioneer Investments gestionează active de 174 miliarde de euro. Luna trecută, publicaţia britanică 'Financial Times' (FT) anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că UniCredit ar putea vinde sau lista divizia de gestionare a activelor, Pioneer Investments, evaluată la peste două miliarde de euro (2,79 miliarde de dolari), ca parte a programului de vânzare a activelor.

Tot surse anonime au declarat luna aceasta pentru Reuters că Industrial and Commercial Bank of China ia în considerare lansarea unei oferte pentru Pioneer, una din cele mai mari divizii de gestionare a activelor din Europa.

Câteva bănci europene, printre care Lloyds, Santander şi Societe Generale, şi-au vândut diviziile de gestionare a activelor, pentru a-şi repara bilanţurile afectate de criză.

De asemenea, Federico Ghizzoni a declarat că brokerul online DAB Bank de la divizia germană HVB a UniCredit este considerată în prezent un activ important al grupului italian.

Continuarea, pe Economica.

http://www.banknews.ro/stire/71485_Şeful_unicredit_dezminte_informaţiile_privind_vânzarea_diviziei_de_gestionare_a_activelor_pioneer.html