BankNews.ro - The Business Republic

Cele mai mari bănci din Europa au renunţat anul trecut la 80.000 de angajaţi
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-04-2014

Cele mai mari 30 de bănci din Europa în funcţie de capitalizare au renunţat anul trecut la 80.000 de angajaţi, reprezentând 3,5% din total, iar o revenire a numărului de locuri de muncă la nivelul anterior crizei pare puţin probabilă, în pofida recuperării economice din regiune.

Declinul veniturilor, pierderile şi nevoia de a convinge autorităţile de reglementare că nu mai sunt instituţii de credit atât de mari încât dacă au probleme să pună în pericol sistemul financiar au determinat băncile să-şi reducă semnificativ operaţiunile începând din 2008, când colapsul Lehman Brothers a declanşat criza financiară globală.

Firmele de recrutare avertizează că speranţele pentru o schimbare a situaţiei în sectorul bancar ar putea fi nejustificate.

Numărul de posturi din sectorul bancar nu va mai reveni la nivelul înregistrat în 2008, când cele mai mari 25 de bănci aveau peste 1,95 milioane de angajaţi, faţă de 1,7 milioane în prezent, a declarat Antoine Morgaut, directorul pentru Europa şi America de Sud la firma de recrutare Robert Walters.

Cele mai dramatice programe de reduceri de personal au fost anunţate anul trecut în urma unor restructurări majore, precum în cazul băncii spaniole Bankia, care a renunţat la 23% din angajaţi pentru a întruni condiţiile unui pachet de ajutor financiar din partea zonei euro.

Banca italiană UniCredit, care a renunţat la cel mai mare număr de angajaţi anul trecut, 8.490, a afirmat în raportul financiar că cea mai mare parte a reducerii personalului este datorată externalizării unor operaţiuni IT.

Continuarea, pe Mediafax.

http://www.banknews.ro/stire/71557_cele_mai_mari_bănci_din_europa_au_renunţat_anul_trecut_la_80000_de_angajaţi.html