BankNews.ro - The Business Republic

SUA au semnat o garanţie pentru un ajutor de un miliard de dolari destinat Ucrainei
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-04-2014

Secretarul american al Trezoreriei Jacob Lew a semnat luni o garanţie, din partea Statelor Unite, pentru un credit în valoare de un miliard de dolari destinat Ucrainei, la Washington, unde l-a primit pe ministrul ucrainean al Finanţelor Oleksandr Şlapak.

"Acest acord, care are susţinerea preşedintelui (Barack Obama) şi celor două Camere ale Congresului, demonstrează angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite faţă de o Ucraină stabilizată şi care avansează către democraţie", a declarat Lew, citat într-un comunicat emis de Trezorerie.

Guvernul ucrainean "va avea mijloacele să adopte măsurile necesare în vederea accederii la finanţări cu costuri mici pe piaţa mondială de capital şi care să faciliteze tranziţia economică a ţării, în special pentru cei mai vulnerabili", a adăugat secretarul american al Trezoreriei.

El a declarat că vicepreşedintele american Joe Biden va efectua săptămâna viitoare o vizită în Ucraina, cu scopul de a arăta susţinerea Statelor Unite faţă de noile autorităţi, salutând "progrese" înregistrate de către acestea în elaborarea unor reforme economice.

SURSA: Mediafax.

http://www.banknews.ro/stire/71561_sua_au_semnat_o_garanţie_pentru_un_ajutor_de_un_miliard_de_dolari_destinat_ucrainei.html