BankNews.ro - The Business Republic

Tinerii incep, in sfarsit, sa economiseasca mai mult
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-04-2014

Tinerii cu vârsta de până la 30 de ani precum şi cei din segmentul 30-40 de ani încep să economisească mai mult, aceste segmente de clienţi reprezentând aproape 20% din totalul clienţilor persoane fizice, conform unui studiu al Băncii Comerciale Române.

De asemenea, ponderea celor care aleg să economisească prin depozite la termen este în continuă creştere, arată sursa citată.

'Această evoluţie arată că economisirea joacă un rol din ce în ce mai important în viaţa tinerilor şi reprezintă un semnal pozitiv în ceea ce priveşte creşterea bunăstării tinerelor familii. Din punct de vedere al comportamentului de economisire, în prezent clienţii tineri preferă să economisească în lei spre deosebire de sfârşitul anului 2012, când economiseau în egală măsură în euro şi lei', a declarat Anda Pastean, şeful Departamentului Dezvoltare Afaceri Clienţi Persoane Fizice, BCR.

Din punct de vedere geografic, trei din primele cinci judeţe sunt din Moldova (Suceava, Neamţ şi Bacău) la care se adaugă Bucureşti şi Prahova, însă în judeţele Argeş, Alba şi Braşov se înregistrează cele mai importante creşteri în ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clienţii cu vârsta de până la 40 de ani.

Continuarea, in Capital.

http://www.banknews.ro/stire/71587_tinerii_incep,_in_sfarsit,_sa_economiseasca_mai_mult.html