BankNews.ro - The Business Republic

BRD alocă un plafon de garanţii în valoare de 262,8 milioane lei pentru creditarea IMM
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-04-2014

Plafonul de garanţii alocat de BRD-Groupe Société Générale pentru creditarea întreprinderilor Mici şi Mijlocii /IMM/ prin Programul de Garantare se ridică la 262,8 milioane lei şi permite acordarea de credite în valoare totală de 525,6 milioane de lei, a anunţat, marţi, banca.

Potrivit BRD, programul are ca obiective crearea unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilităţilor de dezvoltare economică a României şi stimularea mediului de afaceri prin dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea accesului acestora la finanţare.

Dobânda oferită IMM-urilor eligibile este Robor 3M + 3,5 % şi include comisioanele bancare.

Potrivit băncii, companiile pot contracta linii de credit noi, garantate de stat prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile Mici şi Mijlocii /FNGCIMM/ în proporţie de 50%, pe o perioadă de maximum 24 de luni, în sumă de maximum cinci milioane de lei, cu posibilitatea de prelungire pe cel mult 12 luni.

în perioada 2011-2013, BRD a acordat credite în valoare de peste 45 milioane de lei în cadrul programului Mihail Kogălniceanu, destinat finanţării IMM.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca nr. 1 pe piaţa românească a creditelor sindicalizate.

Portofoliul băncii cuprinde 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 900 de unităţi.

Continuarea, pe Economica.

http://www.banknews.ro/stire/71593_brd_alocă_un_plafon_de_garanţii_în_valoare_de_262,8_milioane_lei_pentru_creditarea_imm.html