BankNews.ro - The Business Republic

Noul Cod al insolvenţei acordă trei ani reorganizării companiei
Finante-Banci | Data Publicarii: 17-04-2014

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat în noul Cod al insolvenţei aproape toate amendamentele solicitate de specialişti, inclusiv menţinerea perioadei de reorganizare la trei ani, faţă de propunerea iniţială de un an, şi limitarea la un an a perioadei de observaţie. în procedură se mută, astfel, presiunea de pe reorganizarea firmei pe intervalul în care contestaţiile creditorilor adăugau ani la procedură.

„Vechea formă a Codului insolvenţei avea prevederi care bulversau procedura insolvenţei. Acum a fost înlăturat tot ce a fost respins de Curtea Constituţională. Actuala formă înlătură toate posibilităţile de abuz şi creşte şansele de reorganizare“, a declarat pentru ZF avocatul Stan Tîrno¬veanu, co-managing partner al ZRP Insolvency.

Piaţa insolvenţelor e în creştere. Anul trecut au intrat în insolvenţă circa 30.000 de firme, cu 10% mai multe decât în anul anterior. De la începutul crizei până la finalul anului trecut au intrat în insolvenţă peste 130.000 de societăţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

SURSA: ZF.

http://www.banknews.ro/stire/71615_noul_cod_al_insolvenţei_acordă_trei_ani_reorganizării_companiei.html