BankNews.ro - The Business Republic

70.000 de freelanceri lucreaza in domeniul IT&C din Romania (CodersTrust)
HR/Cariere | Data Publicarii: 13-10-2015


Romania are, in prezent, 70.000 de liber profesionisti care lucreaza in domeniul IT&C, in timp ce tendinta la nivel mondial este in continua ascensiune iar previziunile pentru anul 2020 indica un numar de 165 milioane de 'freelanceri', potrivit datelor prezentate, vineri, intr-o conferinta de specialitate, de catre Jan-Cayo Fiebig, presedintele companiei CodersTrust, start-up cu sediul in Danemarca, lansat si in Romania.

'Statisticile arata ca in Romania exista, la ora actuala, 70.000 de freelanceri in IT, in timp ce la nivel global numarul liber profesionistilor pe acest segment a ajuns la 14 milioane. Tendinta pentru urmatorii ani arata ca, pana in 2020, in intreaga lume vor lucra ca 'freelanceri' pe domeniul IT&C, circa 165 de milioane de persoane', a afirmat Fiebig.

CodersTrust, un start-up finantat de Morten Lund, fondatorul Skype, a intrat pe piata din Romania cu scopul de a forma programatori in IT. Prin intermediul noului concept, cei interesati pot urma cursuri de pregatire pe durata a trei luni, contra unei taxe de 350 de euro. Ulterior, absolventul este indrumat de catre specialistii CodersTrust catre companiile partenere pentru gasirea unui loc de munca. In cazul in care persoana care a absolvit un astfel de curs reuseste sa primeasca job-ul dorit, angajatorul va plati Coders Trust un bonus in cuantum de trei ori valoarea cursului platit de catre cursant.

'Cursantii se inscriu pe platforma online a CodersTrust (www.coderstrust.com), isi aleg cursul care ii intereseaza, platesc o taxa de scolarizare, iar dupa absolvire, acestia intra in baza de date a start-upului care este conectata la platforme precum Elance si oDesk. In acest fel, absolventii pot obtine contracte de munca full-time, freelance sau ambele. Companiile care participa la finantarea programului in Romania au prioritate in recrutarea specialistilor si evita astfel cheltuielile mari ocazionate de programele de instruire in-house si recrutarea prin metode clasice. In program se poate inscrie orice persoana care isi doreste o cariera in IT sau venituri suplimentare, angajata sau nu si cu studii tehnice sau fara', se noteaza in descrierea companiei.

Start-up-ul cu sediul la Copenhaga (Danemarca) din anul 2013 pune la dispozitie o platforma online prin intermediul careia cei interesati, cu sau fara experienta in programare, pot fi instruiti in tehnologii, precum MySQL, Advanced WordPress, JavaScript sau JQuery.

CodersTrust detine birouri operationale in Bangladesh (la Dhaka), din anul 2014, respectiv in India (la New Delhi), din acest an.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72708_70000_de_freelanceri_lucreaza_in_domeniul_itc_din_romania_coderstrust.html