BankNews.ro - The Business Republic

Samsung a lansat al doilea smartphone care utilizeaza sistemul de operare Tizen
IT&C | Data Publicarii: 15-10-2015


Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a lansat miercuri al doilea smartphone care utilizeaza sistemul sau de operare Tizen, in incercarea de a oferi o alternativa la sistemul Android, dezvoltat de Google, transmite Reuters.

Potrivit Samsung, noul telefon, denumit Z3, va fi comercializat in India incepand din data de 21 octombrie, la un pret de 8.490 rupi (130,43 dolari). Desi este mai scump decat predecesorul Z1, care costa 5.700 de rupi (92 de dolari), noul telefon Samsung Z3 dispune de un procesor quad-core 1,3 GHz, cuplat cu 1 GB de RAM, un ecran Super AMOLED 5 inchi cu o rezolutie de 720p, o camera foto dorsala de 8MP si una frontala de 5MP, o memorie flash de 8 GB extensibila via MicroSD si o baterie de 2.600 mAh.

Pretul redus al lui Samsung Z3 ar putea sa-i atraga pe cumparatori de pe piete cum este India unde rata de penetrare a smartphone-urilor este relativ scazuta. Firma de cercetare de piata Counterpoint sustine ca precedentul Z1 a fost cel mai vandut smartphone marca Samsung de pe piata din India in al doilea trimestru al acestui an, tocmai datorita pretului sau redus.

Cel mai mare producator mondial de smartphone vrea sa-si reduca dependenta de Google Inc, al carui sistem de operare Android este utilizat de Galaxy, cele mai performante smartphone-uri produse de Samsung. Grupul sud-coreean intentioneaza sa lanseze in acest an si alte produse care utilizeaza sistemul de operare Tizen precum ceasul inteligent Gear S2 si o serie de televizoare din gama premium.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72760_samsung_a_lansat_al_doilea_smartphone_care_utilizeaza_sistemul_de_operare_tizen.html