BankNews.ro - The Business Republic

Sobolewski (BVB): Este nevoie de reforma la nivelul reglementarii pietei si de politici publice pro-dezvoltare
Economie | Data Publicarii: 19-04-2016

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), alaturi de case de brokeraj, au promovat Romania ca destinatie de investitii catre investitorii globali, reuniti in conferinta anuala la New York (SUA), unde au participat 45 de investitori, reprezentand 31 de fonduri de investitii, care au sub administrare aproximativ 1.100 de miliarde de dolari.

Potrivit unui comunicat al BVB remis marți AGERPRES, casa de brokeraj Swiss Capital și Bursa de Valori București continuă acest "parteneriat unic" dintre operatorul de piață și un intermediar de vârf. Aceste eforturi au rolul de a crește nivelul de cunoaștere asupra pieței de capital din România și de a atrage noi fluxuri de capital către economia locală.

"Credem cu tărie că astfel de parteneriate puternice sunt decisive pentru creșterea pieței de capital din România și pentru întărirea bursei locale. Ori de câte ori derulăm proiecte de o importanță majoră — fie că este vorba despre educarea investitorilor din România sau despre prezentarea oportunităților de investiții către investitori globali profesioniști, aceste parteneriate, dacă sunt bine executate, aduc rezultate bune. După conferința din acest an de la New York și alte întâlniri precedente cu investitorii, suntem de părere că în prezent este nevoie de reformă la nivelul reglementării pieței și de politici publice pro-dezvoltare, cu noi realizări", a spus Ludwik Sobolewski, director general la Bursa de Valori București.

În context, șeful Swiss Capital, Bogdan Juravle, consideră că proiectele care au ca scop modernizarea pieței de capital din România trebuie susținute de o activitate în creștere a caselor de brokeraj, care oferă "produse financiare disponibile la BVB către un grup diversificat de investitori".

Partenerul din Statele Unite ale Americii pentru organizarea 'Zilelor Investitorilor' la New York a fost Auerbach Grayson, cel mai activ intermediar străin din România, care apreciază că "România continuă să fie o destinație încă nedescoperită și subevaluată".

"(...)România continuă să fie o destinație încă nedescoperită și subevaluată, dar totodată cea care are cel mai accelerat ritm de creștere din Europa Centrală și de Est. Bursa de Valori București și companiile listate care participă la această conferință fac ceea ce trebuie pentru a atrage investiții către piața românească de capital", a spus David Grayson, director general al Auerbach Grayson.

Potrivit BVB, la conferința de la New York au participat 45 de investitori, reprezentând 31 de fonduri de investiții, care au sub administrare aproximativ 1.100 de miliarde de dolari. În total, 15 companii listate la Bursa de Valori București au avut întâlniri unu-la-unu cu administratorii de fonduri.

Conferința 'Zilele Investitorilor' a fost organizată pentru a doua oară consecutiv la New York, pe 18 aprilie 2016, de către Bursa de Valori București, Swiss Capital, Auerbach Grayson și Fondul Proprietatea.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/73945_sobolewski_bvb_este_nevoie_de_reforma_la_nivelul_reglementarii_pietei_si_de_politici_publice_pro-dezvoltare.html