BankNews.ro - The Business Republic

Weekend auto-motor-sport intre 22 si 24 aprilie, la Romexpo
Economie | Data Publicarii: 22-04-2016

Participantii la editia de primavara a Salonului Auto Bucuresti, Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente (SMAEB) si Expobike vor oferi vizitatorilor un weekend auto-motor-sport, intre 22 si 24 aprilie, la Romexpo, a anuntat, vineri, Sorin Radacineanu, coordonator proiect, la deschiderea manifestarilor expozitionale.

Tematica evenimentelor, ce se vor desfășura pe o suprafață outdoor de circa 45.000 mp, cuprinde motociclete, componente și accesorii moto, ATV-uri, biciclete, accesorii pentru biciclete, autovehicule și autoturisme cu tracțiune 4x4, piese și accesorii 4x4, automobile off-road, SUV-uri, sisteme de echipare pentru off-road, autovehicule ECO (hibride și electrice), piese și accesorii pentru autovehicule eco, autovehicule sport.

În acest sfârșit de săptămână, vizitatorii sunt așteptați la un show cu motociclete, traseu testare biciclete, test drive off road — pe un traseu prestabilit, cu mașini echipate, plimbare pe un traseu prestabilit cu SUV-uri, echipare all road, echipare de serie, test drive ATV, drift-uri susținute de campioni naționali și internaționali, demonstrații și drive-test plus multe alte surprize pe care organizatorii le pregatesc pentru un public estimat la aproximativ 40.000 vizitatori.

Organizatorii Salonului Auto București îl aduc pe Terry Grant, cel mai mare stunter al momentului și deținătorul a 23 de recorduri mondiale, care va fi văzut în cadrul unor show-uri făcute în premieră în România. În deschiderea show-urilor lui Terry Grant vor evolua cei mai renumiți piloți ai Drift Club Bulgaria alături de piloți de drift din România.

Vizitatorii pot admira 'la lucru' mașini participante în Campionatul Național de off road și vor putea cunoaște sportivii clubului GTC Motorsport cât și invitații acestora de la alte cluburi de off road din țară. Cei mai curajoși se pot înscrie să participe în calitate de copiloți la demonstrațiile celor de la GTC 4x4, care se vor desfășura pe circuitul off road amenajat chiar în incinta Romexpo.

'Vom face demonstrații mergând pe două roți, dar nu acesta este singurul motiv pentru care noi, cei de la Academie suntem aici. Suntem cu centrul mobil și vom face în aceste zile scurte cursuri de conducere defensivă. Vom încerca să transmitem și acest mesaj de conducere în siguranță pentru că, din păcate, suntem pe locul întâi la accidente din punct de vedere al numărului de morți și răniți în Europa. Încercăm să facem oamenii să conducă mai bine, mai eficient, mai în siguranță', a spus multiplul campion de automobilism sportiv Titi Aur.

'Piața de motociclete a început să-și revină. Încă din 2015 s-a constatat o creștere în toate segmentele. Este cerere pentru motociclete noi, aceasta atrăgând creștere vânzărilor pentru echipamente moto. Acum, după câțiva ani de stagnare, suntem pe o creștere evidentă și sperăm ca în următoarea perioadă să ajungem la cifrele înregistrate în 2008-2009. De remarcat că nu se vând prea bine motocicletele cu preț mediu. Se vând fie cele ieftine fie cele foarte scumpe, cu prețuri de peste 15.000-20.000 de euro. Atât la motociclete, cât și la biciclete, vizitatorii vor putea găsi toate modelele noi din 2016, sunt prezenți cu standuri toți producătorii de motociclete și fiecare au trei, șase modele noi', au precizat organizatorii SMAEB și Expobike.

Programul SAB, SMAEB și Expobike este vineri, între orele 12,00 — 20,00, sâmbătă, între orele 10,00-20,00 și duminică, între orele 10,00 — 18,00. Prețul biletului de intrare este de 20 lei.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/73987_weekend_auto-motor-sport_intre_22_si_24_aprilie,_la_romexpo.html