BankNews.ro - The Business Republic

Ministrul Transporturilor, in vizita de lucru pe santierele autostrazii Sibiu - Pitesti si pe lotul 3 al autostrazii Sibiu - Orastie
Economie | Data Publicarii: 28-04-2016

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a verificat, joi, stadiul realizarii studiilor de teren pe amplasamentul autostrazii Sibiu - Pitesti, precum si avansarea investigatiilor geotehnice necesare intocmirii studiului de fezabilitate, in conditiile in care finalizarea forajelor, efectuarea testelor de laborator si intocmirea studiului geotehnic pe sectiunile 1 (Sibiu - Boita) si 5 (Pitesti - Curtea de Arges) au ca termen de realizare luna iulie a acestui an.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, ministrul Transporturilor a efectuat, joi, o vizită de lucru pe șantierele viitoarei autostrăzi Sibiu — Pitești, precum și pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul CNADNR.

În prezent se execută foraje pe Secțiunea 1 Sibiu — Boița (15 km) și Secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș (30 km). La execuția lucrărilor sunt mobilizate patru echipe la forajele geotehnice cu echipament semimecanizat și trei echipe la forajele geotehnice cu echipament mecanizat. Până astăzi, au fost realizate 81 de foraje din 200 estimate pe Secțiunea 1 Sibiu — Boița și 95 de foraje din 349 estimate pe Secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș.

Finalizarea forajelor, efectuarea testelor de laborator și întocmirea studiului geotehnic pe Secțiunile 1 și 5 au ca termen de realizare luna iulie a acestui an, precizează Ministerul Transporturilor (MT).

După execuția forajelor și sondajelor pe fiecare secțiune în parte se vor face analize de laborator pentru întocmirea studiului geotehnic. Studiul geotehnic, studiile de trafic, hidrologic, topografic, arheologic, de impact asupra mediului, precum și analiza cost — beneficiu vor sta la baza întocmirii studiului de fezabilitate.

"Avem nevoie de o viteză mai mare, fără a renunța, însă, la calitatea prelevărilor și la calitatea forajelor', a declarat Dan Costescu.

În ceea ce privește lotul 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, încă de săptămâna trecută a început organizarea de șantier pentru refacerea sectorului, iar CNADNR a mobilizat utilajele, specialiștii și echipele de muncitori pentru demararea lucrărilor.

Până în prezent, au fost executate lucrări de drenări și scurgere a apei. Următoarele etape sunt: terasarea și drenarea cu piatră brută, consolidarea și stabilizarea terenului, reconstrucția corectă în conformitate cu proiectul inițial aprobat, realizarea lucrărilor de drenaj și colectare a apelor la suprafață.

"Proiectul pentru cei 200 de metri dintre Săliște și Cunța a fost unul deosebit, deoarece provocarea proiectantului a fost să pună în comun soluțiile sale cu soluțiile inițiale ale autostrăzii pentru a putea funcționa împreună. A reușit această fază, ne-am stabilizat la o soluție și a început deja și implementarea ei. Acesta este un examen atât pentru șefii de proiect, pentru regionalele care concură la acest proiect, cât și pentru companie la nivel central, acolo unde este unitatea specială pentru implementare", a afirmat șeful de la Transporturi.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74075_ministrul_transporturilor,_in_vizita_de_lucru_pe_santierele_autostrazii_sibiu_-_pitesti_si_pe_lotul_3_al_autostrazii_sibiu_-_orastie.html