BankNews.ro - The Business Republic

Parisul ameninta ca va interveni legislativ daca Renault nu modifica salariul directorului general
Economie | Data Publicarii: 03-05-2016

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a amenintat marti ca va interveni pe cale legislativa daca Consiliul de Administratie de la Renault nu va "trage consecintele care se impun" in urma criticilor exprimate de actionari fata de remuneratia acordata directorului general al grupului auto, Carlos Ghosn, informeaza AFP.

Vineri, Adunarea Generală a Acționarilor de la Renault a respins cu 54,12% din voturi o rezoluție cu privire la remunerația de 7,251 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn pentru 2015. Votul acționarilor are însă un caracter consultativ astfel că, la reuniunea Consiliului de Administrație de la Renault, s-a decis ca remunerația acordată lui Carlos Ghosn să nu fie modificată.

"Consiliul de Administrație de la Renault trebuie să se reunească pentru a trage concluziile care se impun din acest vot. În următoarele săptămâni trebuie trase toate concluziile, în caz contrar vom fi nevoiți să legiferăm", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei audieri în Adunarea Națională.

Remunerația lui Carlos Ghosn a inclus un salariu fix de 1,23 milioane euro, o componentă variabilă de 1,737 milioane de euro și alte 4,18 milioane de euro sub formă de bonusuri și acțiuni. Remunerația de care beneficiază Carlos Ghosn pentru postul de președinte director general de la Renault se adaugă celei de opt milioane de euro de care a beneficiat Ghosn anul trecut în calitate de CEO al Nissan.

Consiliul de Administrație de la Renault și-a motivat decizia de a menține nemodificată remunerația lui Carlos Ghosn prin rezultatele înregistrate de constructorul auto francez în 2015, cu o cifră de afaceri record de peste 45 de miliarde de euro.

Statul francez deține 19,74% din acțiunile Renault dar controlează 20% din drepturile de vot.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74111_parisul_ameninta_ca_va_interveni_legislativ_daca_renault_nu_modifica_salariul_directorului_general.html