BankNews.ro - The Business Republic

ANSVSA: Amenzi de 402.500 lei in perioada Sarbatorilor Pascale; peste 5 tone de carne si 18.645 de oua retrase de la comercializare
Economie | Data Publicarii: 06-05-2016

Inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 18.645 de oua si 5.300 de kilograme de produse alimentare de origine animala, in urma verificarilor efectuate la nivel national, in perioada Sarbatorilor Pascale, la 3.723 de unitati de alimentatie publica, piete si depozite, valoarea amenzilor aplicate din cauza neregulilor depasind 402.500 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 383 de amenzi și au fost emise 10 Ordonanțe de suspendare a activității, 6 Ordonanțe de interzicere a activității și au fost acordate 234 de avertismente.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, remis vineri AGERPRES, în perioada 24 aprilie — 3 mai au fost controlate 3.723 de unități de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agro-alimentare, târguri, unități de tip hipermarket/supermarket, unități de comercializare ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și unități de alimentație publică.

Produsele alimentare identificate ca fiind improprii pentru consumul uman (carcasă miel, pește, produse din pește, carne, produse din carne, lapte și produse lactate) au fost retrase de la comercializare și dirijate spre neutralizare.

"Menționăm că pe întreaga perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, ANSVSA a asigurat, prin intermediul structurilor teritoriale, prezența personalului de specialitate în regim de permanență, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică în toate piețele agroa-alimentare și în spațiile avizate și autorizate sanitar veterinar. Totodată, fiecare Direcție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor județeană a pus la dispoziția cetățenilor numere de telefon la care puteau fi sesizate abateri de la normele si cerințele privind siguranța alimentelor, iar la nivelul Autorității centrale a funcționat, în același regim de permanență, Call Center—ului ANSVSA, 0800 826 787, număr de telefon apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie", se arată în comunicat.

În perioada menționată, au fost sacrificați 75.890 de miei, atât în locuri amenajate temporar, cât și în unitățile de abatorizare autorizate sanitar veterinar, în care se asigură supravegherea sanitară veterinară.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74141_ansvsa_amenzi_de_402500_lei_in_perioada_sarbatorilor_pascale_peste_5_tone_de_carne_si_18645_de_oua_retrase_de_la_comercializare.html