BankNews.ro - The Business Republic

Costescu (DISPPP): Valoarea schimburilor comerciale intre Romania si Elvetia a ajuns la circa 300 milioane de euro
Economie | Data Publicarii: 09-05-2016

Schimburile comerciale intre Romania si Elvetia au ajuns la valoarea de aproximativ 300 de milioane de euro, a declarat, luni, Manuel Costescu, secretar de stat in Ministerul Economiei si sef al Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public - Privat (DISPPP), la Forumul de Investitii Romania - Elvetia.

'Schimburile comerciale — exporturi și importuri — între România și Elveția se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro. Asta e un lucru bun, dar poate fi și mai bine. România este încă o necunoscută pentru cineva care vrea să investească. România are o economie în creștere unde sunt respectate toate reglementările Uniunii Europene. Dacă ați fost în România în urmă cu 10 ani, observați că lucrurile s-au schimbat foarte mult, și nu mă refer numai la schimbarea legilor. Elveția investește mai mult de 150% față de PIB. De aceea, am dori să vă vedem mai prezenți în România. Aveți munți care acoperă 60% din țară. Noi nu avem suficientă infrastructură de transport și sigur că dorim să accelerăm crearea acesteia. România are 70 de parcuri industriale. Nu ezitați să veniți în aceste parcuri. Mai mult, vedem producători de mașini și piese auto care au investit în România, care doresc să proiecteze piesele de mașini aici. Acesta este un progres extraordinar, având o forță de muncă bine pregătită', a spus Costescu.

Acesta a susținut, totodată, că România este a doua cea mai competitivă destinație din Europa pentru forța de muncă, cu legi clare.

'România este a doua cea mai competitivă destinație din Europa pentru forța de muncă. Avem legi clare și trebuie să lucrăm la lichidități, să schimbăm lei în franci elvețieni. TVA, asigurările sociale, impozitele corporative, profitul reinvestit în România este scutit de impozitare, toate aceste sunt lucruri benefice', a precizat sursa citată.

Camera de Comerț Elveția — România organizează, luni, la București, Forumul de Investiții România — Elveția, eveniment în cadrul căruia sunt abordate teme precum: "Viitorul economiei în România", "Provocări și oportunități pentru investitori" și "Reforma sistemelor educațional și fiscal".

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74167_costescu_disppp_valoarea_schimburilor_comerciale_intre_romania_si_elvetia_a_ajuns_la_circa_300_milioane_de_euro.html