BankNews.ro - The Business Republic

Piperea, despre Hexi Pharma: Deschiderea procedurii falimentului se poate rezolva in cinci zile de la depunerea cererii
Economie | Data Publicarii: 11-05-2016

Deschiderea procedurii falimentului Hexi Pharma se poate pronunta in cinci zile de la data depunerii cererii, dar trebuie analizat cu atentie pentru ca poate sa fie un pretext pentru a rezolva alte probleme, inclusiv de natura penala, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, avocatul Gheorghe Piperea.

'Un debitor care are convingerea că nu are niciun fel de șansă de reorganizare poate să ceară direct falimentul. Deschiderea directă a procedurii falimentului se poate pronunța în cinci zile de la data depunerii cererii. Nu este nimic special. Pur și simplu cineva care simte că nu are nicio șansă afacerea poate să îi pună capăt printr-un faliment, dar trebuie analizat cu atenție pentru că poate să fie un pretext pentru a rezolva alte probleme, inclusiv de natură penală, sau este de asemenea posibil să fie un pretext pentru că nu mai poate ține toți salariații acolo și urmează să facă o concediere colectivă sau poate să fie realmente o problemă având în vedere concentrarea puternică a atenției opiniei publice pe acest business și să fi dus la imposibilitatea de a mai face plăți pe motiv că nu se mai fac contracte, nu se mai fac încasări și așa mai departe', a spus Piperea.

El este de părere că există posibilitatea ca în cazul Hexi Pharma multe spitale să-și fi suspendat plățile, firma neavând lichidități pentru a-și acoperi datoriile.

'Probabil că foarte multe spitale au suspendat plățile și din acest motiv nu mai sunt lichidități pentru a-și acoperi propriile datorii. Eu aș zice că trebuie făcută o analiză atentă și din punctul acesta de vedere', a mai arătat avocatul.

Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanților din spitale, a depus la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență.

Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost depusă marți la tribunal și are ca materie "falimentul" și ca obiect "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014".

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 17 mai.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74212_piperea,_despre_hexi_pharma_deschiderea_procedurii_falimentului_se_poate_rezolva_in_cinci_zile_de_la_depunerea_cererii.html