BankNews.ro - The Business Republic

Homor: Am demarat proceduri pentru deszapezire ca sa nu fim nevoiti la iarna sa incheiem contracte prin negociere directa
Economie | Data Publicarii: 12-05-2016

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a demarat o serie de proceduri pentru deszapezire inca din luna mai, astfel incat, atunci cand va veni sezonul rece, sa fie pregatita pentru activitatea de intretinere curenta pe timp de iarna si sa nu mai fie nevoita sa incheie contracte prin negociere directa, a declarat directorul general al CNADNR, Catalin Homor.

Potrivit unui comunicat al CNADNR, remis miercuri AGERPRES, în perioada 6 — 9 mai 2016, CNADNR a finalizat documentațiile de atribuire și a inițiat lansarea procedurilor de achiziție publică prin transmiterea acestora la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în vederea validării și publicării anunțurilor de participare.

Printre procedurile lansate se regăsesc acordurile cadru pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a DRDP București, Craiova, Brașov, Timișoara, Constanța, Iași și Cluj, lucrări de "Marcaje rutiere prefabricate și covoare antiderapante" pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale, lucrări de "Marcaje rutiere executate în strat subțire" pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale, lucrări de "Marcaje rutiere executate în strat gros — Produse plastice aplicate la rece" pentru rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale, furnizare sare pentru deszăpezire, furnizare produs ecologic pentru deszăpezire, furnizare clorură de calciu pentru deszăpezire.

''Decizia de a promova acordurile cadru pe patru ani în urma unei proceduri de licitație publică a fost determinată de procesul de transparentizare promovat de către Companie. Am demarat aceste proceduri pentru deszăpezire încă din luna mai, astfel încât, atunci când va veni sezonul rece, să fim pregătiți realmente pentru activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă. Am optat pentru această procedură, astfel încât, la iarnă, să nu mai fim nevoiți să încheiem contracte prin negociere directă. De asemenea, vreau ca firmele contractante să fie pregătite, să aibă utilaje performante, dar și personal calificat, iar prețurile să fie cele mai avantajoase pentru Companie. De asemenea, tot în această perioadă, în aceeași idee, am demarat și procedurile pentru marcaje rutiere, indicatoare și material antiderapant", a declarat Cătălin Homor.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74242_homor_am_demarat_proceduri_pentru_deszapezire_ca_sa_nu_fim_nevoiti_la_iarna_sa_incheiem_contracte_prin_negociere_directa.html